Blog

Tid för återhämtning

Efter midsommarhelgen känns det som behovet av vila och avslappning är stort. Att bara vara! Låta tankarna flyga dit de vill utan måsten och plikter. Har surfat runt på nätet efter bra bakgrundsljud för meditation och hittat massor. Allt ifrån dova shamantrummor, kluckande vatten, fågelsång och grodors läten. Livet ska inte vara en ständig kamp, det kan vara bra att ta det lugnt och försiktigt ibland.

Alla ljud från naturen, med få undantag, har en mycket lugnande inverkan på de flesta människor. För mig finns inte mycket som slår hängmattan och ljudet av fågelsång. Då kommer meditationen automatiskt. Tankarna flyter fram som lätta moln och andningen blir lugn, djup och regelbunden.

Ett förslag till absolut avkoppling är torrborsta hela kroppen. Sen masserar du hela kroppen nerifrån och uppåt med mandelolja, gärna spetsad med några droppar eterisk rosenolja eller lavendelolja. Du kan gärna massera in oljan under en kylig dusch och du kommer att känna dig pigg och fräsch. Eller sätt dig och njut av ett fotbad med mynta och rosenblad. Väldoftande rosenblad hjälper ditt sinne komma till ro.

Välj mat som ger dig bra näring och som får dig att må bra. Andas rätt, drick nog med vatten och sov ordentligt. Tänk på att vara närvarande och njut av livets alla fina gåvor, även de enkla. Viktigt är också att tänka vänliga tankar om sig sig själv och om andra och att vara uppriktig i alla sina relationer.

Vi behöver alla dessa moment när vi släpper allt grubblande. Våga tro på dig själv och bejaka din kompetens. Det du inte har idag kan du mycket väl uppnå i morgon. Det finns alltid ett sätt att hitta nya vägar om du råkat gå vilse. Ha en positiv attityd och se möjligheterna i varje ny situation.

Kanske behöver du bara bara sitta på en stubbe i skogen och slappa, lyssna på alla ljud runtomkring, ta in doften av skogens växter för att må bra. Det viktigaste är att du kommer loss från negativa tankar..

Lugna, meditativa hälsningar från “tantmedial”, din sierska Laura