Om mig

Som du kanske läste, har jag under många år jobbat utomlands. Men hemlängtan och tre skilsmässor [bra på relationsfrågor], drev mig till slut tillbaka till Värmlands och Hälsinglands djupa skogar. Jag älskar naturen här i Sverige. Tystnaden och friheten.

Redan som barn fick jag lära mig allt om örters och vilda växters användning och vi levde ”mer eller mindre”efter månfaser och stjärnornas konstellationer. Min mors holländska väninna var astrolog och missade inget tillfälle att ge sina kunskaper vidare. Min mor själv hade sina Tarotkort och sin spåkula. Från henne har jag också mitt trebbenta, handgjorda albord, där hon höll sina seanser. Faktiskt har jag också börjat använda seansbordet de senaste par åren. Det var min mor som sa, att jag som är född i Stenbockens tecken, med Azarel.[”dödsängeln”] som ärkeängel borde kunna få fin kontakt med andevärlden. Själv känner jag mig mer som en kinesisk råtta. Mitt tecken i det kinesiska horoskåpet.

Stämmer att jag får bra kontakt, men jag föredrog min mormors visdom. Hon visste allt om vilken ört som var bra för vilken åkomma, för vilken maträtt och för vilka magiska ritualer. Nu är det jag som vet.

Mer vetskap om magi, andlighet och ritualer, har jag ”samlat på mig”, under mina utlandsår. Jag har utnyttjat alla möjligheter att gå kurser och träffat intressanta ”läromästare”. Särskilt resan till att få kalla mig shaman har varit lång och brokig. I länder som Tadjikistan, Uzbekistan, Mongoliet och i Ryssland [i Sibirien och runt Baikalsjön] har jag haft turen att få lära mig mycket. På en del platser har jag bara varit någon månad. På andra ställen år.

Men jag står fortfarande stadigt med fötterna på jorden. Jag har förstått att det finns något mer i denna värld, än det vi ser och att vissa, så kallade ritualer kan göra oss gott. Som barn var det ibland till och med besvärligt, att vara det som kallas synsk. Nu kan jag väl säga att det också har många fördelar.

Jag är en yogi som behöver mitt yogapass varje dag. Likaså min meditation i minst 30 minuter. Det har blivit lika viktigt som att borsta tänderna.

Min mediala sida använder jag i mitt jobb. Privat är jag som vem som helst. Med bra och mindre bra sidor. På min blogg kommer du att få ta del av båda sidor.