Blog,  Drömmar,  Magi

Magiska moment

Det har varit sommarsolstånd, fullmåne, midsommar, en tid full av magiska moment. Nu är vi mitt inne i vår vackra högsommar. Varenda skogspromenad bjuder på små mirakel.

Magi eller trolldom för den delen är en övernaturlig kraft som kan förändra verkligheten påstods tidigare. Kraften sägs finnas i både varelser, växter och människor, åtminstone skrivs det så i kloka böcker. Man tror eller trodde att magi överförs genom arv. Likaså att magi kan förstärkas genom ritualer, trolldrycker och besvärjelser. Bäst om de utförs av häxor och trollkarlar som fötts med gåvan. Men även i gamla böcker skrivs att magin har gränser.

När man går genom skogen, känns det som om det skulle finnas skogsväsen överallt. Vättar, troll, älvor, naturligtvis häxor och många fler. I modern tid handlar magi mer om att med “tankens kraft” uppnå det man önskar. Kanske med hjälp av positivt tänkande eller med hjälp av attraktionslagen. Många säger att om man önskar sig något tillräckligt mycket, då blir det så. Att man föreställer sig situationen som man vill ha den, som om den vore verklig. Gärna att man tänder ett ljus samtidigt som man sänder sin önskan.

Visst finns det mycket som än idag inte kan förklaras rent logiskt och det kommer det nog aldrig att göra. Så det finns alla möjligheter att få uppleva lite personlig magi. Själv använder jag gärna levande ljus och olika örter, torkade och nyplockade. Rökelse till rening och för att få bort dåliga energier är med på favoritlistan, därför är tiden verkligen magisk nu. Bara att gå ut och plocka. Odlade eller vilda efter behov.

Om man tittar runt i skogen just nu i juli, dyker svampar av olika sorter och modeller upp. Ätliga, välsmakande, nyttiga, giftiga eller bara vackra. De så kallade psykedeliska svamparna eller “magiska” innehåller hallucinogener av olika sorter och framkallar rus [eller sjukhusbesök – farligt]. Men några är väldigt vackra och är fina att fotografera. De lila till exempel, men farligt, farligt – de helt lila ar de mycket giftiga, violetta spindelskivlingarna, som man kan förväxla med blåmusseronen. Är man inte på fotosafari i svampskogen är det bäst att utrusta sig med en bra svampbok. Hellre låta stå om man inte är absolut säker.

Men visst känner man sig i sagoskogen, om det dyker upp en mängd lila svampar. Jag är också väldigt förtjust i vår vanliga flugsvamp, som är mycket vacker om än giftig. När jag är ute i skogen med min kamera, försöker jag alltid hitta trolska magiska motiv. Har man väl fått in rutinen kan man verkligen upptäcka sagolika platser. Titta dig omkring på nästa skogspromenad – kanske hittar du ett favoritställe för drömmar, meditation eller ritualer.

Med magiska hälsningar från tant medial, LAURA