ego,  gåvor,  känslor,  meditera,  önskan,  Universum,  Vinter

Mot ljusare tider inför 2022

i går klockan 16.59 hade vi vintersolståndet, då solen stod längst bort från jorden. Årscykelns mörkaste tid är förbi. Så nu vänder det och blir lite, lite ljusare för varje dag. Efterlängtat! Den här mörkaste tiden på året känns lite svår, trots advent, Lucia, jul och nyår. Dessutom hade vi fullmånen för några dagar sedan, likaså Geminidernas stjärnfall – allt med tid för önskningar och ritualer. Men coronan har satt käppar i hjulet för mycket roligt – och värre blev det nu årets sista dagar. Hur som helst får vi ta det som det är och följa alla instruktioner vi får. Själv skulle jag ha svårt att förlåta mig om jag smittade någon, så håller alla avstånd osv. om jag nu gillar det eller inte. Själv vore jag kanske beredd att för egen del ta risker, men omtanken om andra manar till försiktighet. Egot får med andra ord stå tillbaka. Visst vill jag leva livet, men det vill andra också.

Närmast kommer nu julen, denna vår kärlekens fest, med god mat och vackra paket. Kanske tänder vi några extra ljus vid våra önskeritualer i år. Jag har förberett gröna, rubinröda, violetta, purpurfärgade och silverljus för julens önskeritualer. Ljusen smörjer jag medsols nedåt med cocosolja {minst kladdigt} tillsammans med torkade kryddor, örter och skal. Blir mycket ros, lavendel apelsinskal, kanel och ingefära i år, för kärleken människor emellan och i alla relationer.

Som vanligt också ett par ljus ljus för trygghet och pengar. Gröna och silverljus tillsammans med enbär+ris, ingefära, tallris med kåda, muskotnöt och basilika som är för allt – hälsa, pengar, kärlek. Brukar odla grön för pengar, ja och matlagning, sedan röd för kärleken och alla relationer.

Kanske blir julen mer ensam än vi är vana vid, men vi får lov att glädja oss åt lugnet och friden och lite andra glädjeämnen. För mig hör böcker till favoritjulklapparna och jag hoppas alltid på många hårda paket. Men för det mesta blir det de klappar som jag köper åt mig själv.

I år har jag också önskat mig en halvtimme med ett medium. Det blir en kollega som får stå ut med mig den halvtimmen. Ibland kan det vara skönt att få synpunkter från någon som ser på frågan ur en mer djupgående och annan vinkel. Ofta vet man själv svaret, men man skulle gärna ha det som man själv vill. Då är det bra att få en knuff i rätt riktning.

Ljus, kärlek och en riktigt God Jul önskar Laura