Drömmar,  känslor,  Magi,  själen

Själen behöver belöningar

Vi försöker förhoppningsvis ta hand om vår hälsa, går till gymmet och tränar, äter mer hälsosamt, ibland iallafall. Vi tar hand om familj och vänner. Vi är noga med att pyssla om våra närmaste, tar jobbet på allvar och glömmer [för det mesta] inte att skicka ett tack och/eller en blomma vid speciella tillfällen. Omtanke är ordet!

Men hur är det med omtanken om oss själva? Alltför ofta glömmer vi bort oss själva – hur ofta tänker du på att belöna dig själv. En stor hemlighet bakom bibehållen energi, livskraft och välbefinnande är just konsten att lägga värde sig själv. Vi behöver ta hand om oss själva också, belöna oss när vi gör något bra.Tycka om oss själva!

Själv har jag en lååång “njutningslista” där jag skriver upp saker jag mår väldigt bra av. Både små och stora. Allt ifrån hundpromenaden, timmen med älsklingsboken i soffan, meditera på en vacker plats, mitt hemmaspa med härliga dofter osv – listan är verkligen lång.

Igår när vi hade den fina fullmånen i lejonets tecken, då passade jag på att göra en ritual för att förlåta mig själv mina fel och brister. En del små fel kan man till och med lära sig tycka om. Du måste bara lära dig att du förtjänar att vara lycklig.

Musiken brukar kunna hjälpa mig komma i rätt stämning. Trots att jag själv är omusikalisk, hittar jag lätt den bästa musiken för olika sinnesstämningar. Försök – vilken musik gör dig glad, nöjd, sömnig osv. Mitt bästa sömnmedel när jag inte kan somna är Månskenssonaten, hehe. Kanske just för att jag är så omusikalisk.

Med ljus och kärlek från Laura