Blog,  Drömmar,  meditera,  oro

En dialog med universum

Brukar du också gå omkring och dagdrömma om det vackra du önskar dig? Passar du på att gå igenom problem som du har för tillfället? Eller ältar du gamla fel?

Det sista kan du sluta med en gång för alla. Tiden kan vi inte dra tillbaka. hur gärna vi än skulle vilja det. Det gäller “bara” att förlåta sig själv och andra och gå vidare. Inte tänka på missade chanser och gamla tokigheter. Det har vi alla i bagaget och kallar det snällt för erfarenheter. Det är just vad det är – erfarenheter – det som lär oss vad vi ska låta bli, men även vad vi ska satsa på.

En meditation under kommande fullmåne vore idealt, om du vill bli av med saker som stressar dig. Du vet väl att fullmånen är den absolut bästa tiden, för att bli av med saker som belastar. Vid fullmånen ska vi släppa taget och frigöra oss från saker som påverkar oss negativt. Är också rätt tidpunkt att sluta med dåliga vanor. Själv slutar jag med chips och cola den här fullmånen. En ful ovana när jag är stressad. Ersätts med gott örtte som dessutom är härligt nu när det är kallt ute. Och tänk på alla vitaminer.

Fullmånen är en härlig tidpunkt för mysiga ritualer. Jag älskar att skapa en mysig stämning, rökelse, lugn musik, tända ljus 1, 3 eller 5. Tar papper och penna och skriver upp 3 saker jag vill förändra till det bättre. Skriver datum och vilka förändringar jag välkomnar i mitt liv. Detta är vad jag kommer att arbeta intensivt med under kommande månvarv. Då är det skrivet, jag läser det högt och jag tänker igenom det intensivt. Det skrivna ordets, det talade ordets och tankens kraft. Glöm inte att dina tankar också är samtal med universum. Bäst är om du vid ritualer använder egna ord, symboler och ritualer – jobbar med dina personliga uttryck. Avsluta alltid med att tacka universum, änglarna eller gud, kanske alla tre? Det just du anropar och ber till..

Just nu verkar det vara vargarnas tid. Jag hör ofta ylandet på nätterna. Har blivit så vanligt, att inte ens hunden bryr sig om det på våra natta-promenader. Just nu är mycket skogsavverkning, så jag antar att det är några vargar som drar vidare norrut för att hitta nya revir, utan kalhyggen. Det har blivit många promenader på nätterna på grund av en underbar stjärnhimmel på mörkblå grund. Helt klart och med växande måne. Hoppas vädret håller sig så, åtminstone över fullmånen 20 oktober. Den här gången befinner sig fullmånen i Vädurens tecken, samtidigt som planeten Mars befinner sig i konjunktion till solen. Tyder på massor av kraft som ska ledas rätt. Fullmånen är avslut, men också avstamp för det nya, växande. Så det kan bli explosivt.

Men jag skrev om stjärnor. Det vackraste på stjärnhimlen är för mig Vintergatan. Beroende på sol, måne och väder kan den till och med visa sig helt i rosa. Universums alla stjärnor och planeter slutar aldrig fascinera. Så hur långt vetenskapen än kommit. Visst lockar det att drömma om andra världar.

Med stjärnglans, ljus och kärlek från Tant Medial, Laura