Drömmar,  Medial,  Stjärntecken

Spåtant…

Sierska eller spåtant, jag gillar ordet tant. Därför är jag ju tant-medial. Tant kallar man väl ofta en gammal, nuckig “kärring”, men för mig är tant min egen tant Olga, min mors eleganta moster. En riktigt spännande tant, alltid klädd i lång kjol och med håret hängande, grått och långt. Inte alls vanligt då. Om farmor, mormor och mor var mediala och sierskor, så var tant Olga en riktig “trollhäxa”, som fyllde sitt liv med spådom, ritualer, häxeri, glädje och hoodo.

Från henne har jag säkert min förkärlek för örter, aromaterapier, ljusritualer och rökelse. Alltid när hon öppnade dörren, möttes man av härliga dofter och hon vårdade sig själv med naturliga oljor, där hon lagt in rosenblad, lavendel eller något annat väldoftande.

Därför är spåtant något jag gärna kallar mig själv. Jag är lite som tant Olga. Skillnaden mellan oss är nog bara att hon hämtade sin mediala kraft vid havet, medan jag behöver min örtagård, djupa skogar och gärna skogstjärn. När du ringer till mig sitter jag i mitt arbetsrum, fullt med örter, torkade och färska, för att vi ska kunna hitta rätt för just de ritualer du behöver. Kärlek, framgång, hälsa, lugn o ro, bra jobb, lösa ett problem eller något annat. Ibland vill du kanske bara veta hur framtiden ser ut. Jag ger dig gärna råd vad du själv kan göra hemma, Ljusritualer med levande ljus, är det många som frågar efter. Recept på olika rökelseblandningar likaså.

Kortlekar har jag många att välja på när jag spår. Tarotkort naturligtvis, änglakort och orakelkort av olika sorter. Men inte bara kortlekar. Jag spår också gärna med min gamla kristallkula och jag använder pendel när det efterfrågas. Jag är uppväxt med “spådom” i allt mellan händer, kaffesump och smält bly {det var på nyårsafton]. Vad jag använder kommer lite an på vad du själv önskar. Det händer också att jag får in så starka bilder och energier, att jag bara använder min intuition.

Jag följer månens faser och i någon mån även stjärnornas konstellationer. Nu i april – maj har vi haft fantastiska stjärnfall, något som liksom månen brukar påverka våra drömmar. Att tyda sina drömmar kan också vara en god hjälp för att så ett rättesnöre för framtiden. Att skriva upp sina drömmar kan hjälpa till med att få ordning i livet. Jag hjälper dig gärna att tyda dina drömmar. Gärna på måndagar som är månens och drömmarnas dag. Perfekt för drömtydning. Om du ringt till mig, har vi antagligen redan pratat om det.

Spådom och magi hör också ihop med lite bohemisk glamour. För mig är ett liv som spåtant, sierska, medium, häxa eller vad man nu vill kalla sig, något av en okonventionell, personlig livsstil. Man är en sorts levnadskonstnär, som följer sin intuition och sin andlighet.

Hjärtliga hälsningar, ljus och kärlek, från din mediala spåtant LAURA