Magi,  Spådom,  Tarotkort

Magi, det kan vara mycket..

Magi sägs vara uppfattningen, att att människan kan påverka den fysiska världen genom övernaturliga krafter. Eller genom att ta kontakt med dessa. Modern magi handlar mycket om att med tankens kraft uppfylla sina önskningar. Attraktionslagen lär oss att positiva tankar drar till sig positiva energier. Vi får tillbaka det vi sänder ut.

Slår jag upp synonymer till magi i ordboken, får jag massor av förslag. Möjliga och omöjliga. “trollkraft och sejd, ockultism och vidskepelse, besvärjelse och gåtfullhet, svartkonst och galder. Jag är förtjust i charmens betydelser – magi som tjusning, trollmakt, tjuskraft, fascination, dragningskraft och glamour. Så många betydelser och fler, ryms i det lilla ordet magi. Bara det är magiskt.

Just vid den här tiden tänker många på halloweens magi. En riktig familjefest för barnfamiljer, som börjar med barnens “bus eller godis”. Det föll ju offer för coronan förra året, så jag antar det blir intensivt i år. Skåpen är laddade med choklad, så inget barn blir besviket. Här hemma ska vi naturligtvis fira halloween med mycket magi den 31 oktober och sedan uppmärksamma det då och då under hela november. Förra öret var vi för oss själva och tänkte slå på stort i år. Men förnuftet och försiktigheten segrade, så det blir en liten magi-fest varje helg under november.

Med en stor eld förstås. Jag har alltid älskat att spå i eld och förbereder speciella örtblandningar för varje spådom eller önskan. Kärlek, lycka, hälsa, välstånd, jobb, framgång, pengar och annat. När jag önskar något lägger jag 3 olika sorters örter, passande för ändamålet, i ett rött kuvert och låter det brinna i elden, samtidigt, som jag säger min önskan högt. Samtidigt ser jag till att vifta den magiska röken mot mig, för att inte vifta bort min önskan. Vill du ha tips om magiska ritualer, fråga gärna när du ringer.

Frågor om svart magi kommer alltid upp vid den här årstiden. Själv är jag ingen vän av av så kallad svart magi. Har upplevt det i länder där människor verkligen trott på förbannelser, onda ögat och liknande. Att sitta och sticka nålar i dockor för att göra någon illa? Där var det verkligen tankens kraft som ställde till det. Just för att människorna verkligen trodde på det mörka

Att använda magi för att hämnas någon som gjort en illa då? Har viss förståelse, men nej. Jag är inte för hämnd utan för förlåtelse. Även för min egen sinnesros skull. Det fick mig inte bara att avstå från viss mörk magi, utan även att vända mig helt och fullt till positiva energier, positiva tankar, attraktionslagens kraft och ljusmagi. Örters och kristallers positiva, skyddande inverkan. Gärna motverka mörka arbeten med ljusets starka kraft.

Även i min drömbok samlar jag positiva drömmar. Negativa får små paranteser.

Med ljus och mycket kärlek från Tant Medial, Laura