Blog,  dofter,  Drömmar,  healing

Drömmar i naturen

Att vara i naturen är helande för både kropp och själ. Kontakten med naturen är bra för både den fysiska och psykiska hälsan. Det behöver inte vara löpning, att tälta och vandra – det kan vara en avslappnande promenad i en vacker park. Att se på fjärilarna och vackra blommor. Att släppa tankarna på allt man har att göra och istället bara vara, njuta och ta in magin.

Trädgård, Blommor, Fjäril

Att andas in sommarens dofter är helande bara det. Rosor, lavendel, körsbärsblom – massor av doftande örter. Stoppar man näsan i en rosenbuske blir man nästan yr av väldoften. Besök gärna en örtagård, även om du själv odlar örter. “Nosa” och lukta tills du hittar några verkliga favoriter. Härligt att ha egna örter, både till bad och torkade till rökelse. Tänk att känna favoritdoften blandad i rökelsen hemma.

När det gäller rökelse för kärlek, blir det väl mest rosendoft, men vill du manifestera för kärleken, ta också gärna en väldoftande sort basilika. Basilikan står för både kärlek och bättre pengaflöde.

Rosa, Körsbärsblommor, Blommor, Filial

Luften känns fräsch och en del blommor har fallit och är på väg att bli de härligaste bär och frukter. Körsbärsblommorna är snart söta, saftiga körsbär. Jag har redan frysen full av frysta smultron, som kommer att njutas mixade med vispgrädde vid helt speciella tillfällen. Riven mörk choklad och en sked smält honung över och allt är perfekt.

Börjar man promenaden tidigt på morgonen är det särskilt härligt. Hundratals daggdroppar lyser som små diamanter i solen. Jag tänker mindfulness eller kanske bara en gående meditation där tankarna flyger fritt.

Maskros, Frön, Dagg, Daggdroppar