Drömmar,  framgång,,  känslor,  Leende,  själen,  Spådom

Din härliga egentid

Det är något du alltid ska försöka hinna med. Sluta med att säga, att det gör du senare. Nu är det dessutom vintertid, så du behöver lite extra. Burra in dig när mörkret faller. Det är tid att laga goda grytor och härliga pajer. Iallafall att äta värmande “mysmat”. Kryp upp i soffan med en kopp te och bara njut. Är du lika bra på att belöna dig själv som andra? Om inte är det högsta tid för det. Konsten att uppskatta sig själv är en av de allra viktigaste pusselbitarna, om man vill vara full av energi och ha lust på livet.

Glöm inte belöna dig själv varje dag, du förtjänar det och du behöver det! Skriv en lista på njutningar som får dig att må så där riktigt bra. Gosa med vovven. En tid i soffan med en feel good film eller en fängslande bok. Ett fotbad fullt av väldoft. Pedikyr därefter. Ansiktsmask eller manikyr! Skogspromenad eller frossa med ett berg av räkor en vanlig vardagskväll – med syndigt god hemgjord majonnäs. På min lista finns också en drömgod, superlyxig chokladtryffel, mörk choklad med hallon! Alltid tända, levande ljus!

Vi har alla så olika smak, att du får pyssla ihop din egen lista med verkliga, överkomliga njutningar. Själv har jag också en extra plus lista, som kräver lite planering, pengar, pyssel och tidsbeställning. Både bastu och bikramyoga, massage och frisörbesök finns där.

Häng din njutningslista väl synligt. Min har jag på kylskåpsdörren, så jag ser den flera gånger om dagen. Minst en av sakerna på listan ska du försöka göra varje dag! Skogspromenad och gosa med vovven är väl det jag alltid fixar, även om jag försöker klämma in mer än en favorit. Yogapass och meditation tillhör alltid den dagliga rutinen, så jag menar den där extra guldkanten.

För mig är det allra bästa att avsluta dagen med ett härligt väldoftande hemmaspa. Bad eller dusch vilket du föredrar. Värm handdukarna. Tänd några levande ljus och gör lite ljusmagi. Kanske djupt rosa för bra relationer eller orange för glädje. Eller fler för olika önskningar – kanske gröna ljus för hälsa och lite penga-påfyllning i kassan. Jag brukar också tända rökelse med någon favoritdoft som lavendel eller ros. Tänk på att du använder stearin- eller bivaxljus. De med paraffin ska inte vara bra, varken för miljö eller spådom.

Med ljus och kärlek från Laura