Drömmar,  känslor,  Magi,  meditera,  själen

Änglaharpor, shamantrummor och kvackande grodor….

Jag älskar att lyssna på lugnande musik. Helst dova toner som lugnar sinnet, gärna långsamt, rytmiskt. Just nu är den absoluta favoriten shamantrummor och jag brukar ibland testa min egen sibiriska trumma, som jag fick under en resa till det djupaste Sibirien. Ledsamt nog är jag rätt omusikalisk, så det blir sällan som jag tänkt mig. Minns min stackars musikaliska mor som skickade mig från musiklärare till musiklärare, men hehe – det blev aldrig något. Varken piano eller fiol [min mors favoriter], till och med blockflöjt-läraren gav upp och försöket med gitarr blev kort.

En fördel hade det – jag lärde mig tidigt att kunna skratta åt mig själv och ta det mesta med en stor portion humor. Till och med lite “svart” humor kan sätta – om inte guldkant – så iallafall en silverkant på det mesta. Alla kan inte allt, så det gäller att hitta vad man är bra på och koncentrera sig på det.

Andra instrument, som harpan, blev jag väldigt förtjust i genom en “gammelmoster” som ofta spelade på sin harpa. Hon sa alltid att harpans toner är änglarnas röster och att hon får meddelanden när hon spelar. Då tyckte jag hon var lite “stollig”, men hon spelade så vackert, att jag lyssnade ändå. Den spröd klangen var verkligen som änglars viskningar.

Jag har samlat en hel del gamla skivor med just harpa och lyssnar gärna till tonerna när jag mediterar. Kallar tonerna för drömmarnas musik, för jag somnar också bra på kvällen vid toner från harpa. Kanske ligger det något i det där med änglarnas spröda röster.

Så alla ljud ur naturen. Bara fågelkvitter kan höja det goda humöret en bra bit. Min favorit bland alla så kallade naturljud måste nog bli grodornas kvackande. Där har jag också en speciell CD med fantastiska toner. Att min mobil hör av sig med vargars ylande, det har faktisk gjort att jag lärt känna några intressanta människor. Och gjort ett par personer riktigt förargade, när jag hade glömt ställa ner volymen, hehe. Blev faktiskt själv rätt förskräckt.

Intressant hur vi alla reagerar så olika på olika musik och olika toner. Hur viss musik gör oss glada och nästan framkallar en lyckokänsla, medan annan musik peppar oss eller tvärsemot gör oss irriterade eller kanske ledsna. Testa ska du se, vi kan använda musiken till mycket. Ibland verkar det till och med som musik kan nå fram till vårt undermedvetna och ta fram obekanta sidor hos oss. Den berör vår själ och våra känslor.

Med ljus, kärlek och dämpade toner, från Laura