Blog,  citat,  Magi

Citat!

Det är något speciellt med citat. Där är jag nog lite som Marlene Dietrich som sa att “Jag älskar citat för det är ett nöje att hitta sina egna tankar, vackert formulerade och med stor auktoritet, av någon som är erkänt klokare än man själv”. Ännu bättre är, att ett kort citat ibland kan ge den där lilla gnistan som ger oss “en liten spark i baken”.

Ibland känner vi oss inte tillräckligt bra, vi är rädda för att utnyttja vår kapacitet för att bli vårt bästa jag. Den bästa versionen av oss själva. Då kan det verka som magi att höra några väl vada ord som säger att du är bra nog.

Varje problem har en lösning. Vi försöker med att få råd av familj och vänner eller googlar runt på internet, men hittar inget svar. Då kan meditation eller bön vara en väg att få hjälp, för oftast finns svaret hos oss själva.. Kanske frågar vi en ärkeängel och ber om ett tecken eller tänder ett ljus varje kväll för vår önskan. Tänk på att med varje modigt steg framåt kommer du närmare lösningen eller framgången. Så ge aldrig upp.

“Om dina drömmar inte skrämmer dig, då är de inte tillräckligt stora”, läste jag en gång. Och visst är det så – min egen far sa alltid till mig att jag skulle sikta på stjärnorna om jag ville nå grantoppen. Visst hade han rätt, för varje gång jag sätter målet högt brukar jag lyckas bra, även om jag kanske inte når stjärnorna. Magi är inte något som bara händer, det ar någonting du själv sätter igång. Citat kan vara otroligt inspirerande och nästan lite magiska…..

En av mina favoriter, när det gäller citat, är faktiskt Harry Potter. “Den magiska och mest värdefulla pärlan i livet är kärlek och vänskap” är ett av dem, för vad vore livet utan det. Sedan finns en massa humoristiska citat från Harry Potter, som verkligen höjer humöret. Jag tycker att man värdesätter humorn för lite. Just humor är något som hjälpt mig själv i en del problematiska situationer. Minns en gång när jag kände mig riktigt illa behandlad – och nån på skämt gav mig rådet “Ta fram eldgaffeln och låt hornen växa i pannan! Det kan vara roligt att vara elak”. Jag kunde börja skratta och gav ordentligt med mothugg, så allt löste sig.

Man säger ju att ett gott skratt förlänger livet och visst är det så. Humor och glädje är något viktigt. Är du inte glad så försök att fejka dig till glädjen. Le även om du inte känner för det. Dra upp mungiporna och le mot dig själv i spegeln, sträck på dig, ut med bröstet och lyft armarna lite framåt. Stå med fötterna lite isär. Le! Lite galghumor skadar inte.

Med ljus och kärlek från Laura