Blog,  Magi,  rönnbär

Magiska Rönnbär

Vart jag än ser hänger de på träden. Stora, stora klasar med röda rönnbär. Verkar vara ett magiskt rönnbärsår i år. Så magiskt att jag redan hunnit skriva om ett par användningsområden, men här kommer fler. Rönnen ger ett starkt skydd mot det mesta, även trolldom, ondska, häxor och blixtar. Hos mig hänger alltid en krans med rönnbär på ytterdörren. När fåglarna varit här och ätit upp rönnbären hänger jag upp krans nr. 2, nr.3 och nr,4. Redan förberedda. Fåglarna älskar de röda bären och äter nästan med ljuset hastighet. Därför spar jag många klasar i frysen för att mata med under vintern. I bondepraktikan hittar jag att mycket rönnbär ger en kall vinter med mycket snö, men hoppas och tror mer på att det är vartannat år bärmängden varierar.

Till sist byter jag mot en enbärskrans, som får hänga över vintern. Båda, både rönnen och enen hjälper och skyddar mot trolldom och elakhet. Viktigt, som jag redan sagt är att de aldrig kommer tillsammans och upphäver varandras verkan.

Vd jag gillar mest med rönnen är att den förutom lyckan även främjar förmögenhet och framgång. Så nu under hösten har jag rönnbärsris i flera stora vaser! Vackert är det i vilket fall och man kan ju alltid få hoppas lite. Brukar förbinda det med lite ljusmagi – tänder 3 gröna [rakt igenom färgade] ljus, insmorda med ekologisk kokosolja, rullade i lite rivet apelsinskal och kanel. Mysigt.

Doftar underbart och främjar pengaflöde. Läste någonstans, att man skulle säga följande spell 3 gånger om dagen….. “Pengar flödar in till mig. Jag är en pengamagnet”, samtidigt som man föreställer sig att man redan har pengarna. Just tanken, tilliten och tron är viktiga för att sända ut positiva energier.

Dessa små vitaminbomber innehåller mycket vitamin C , antioxidanter och en massa andra nyttigheter. Tranbär, lingon och rönnbär är de tre bästa bären mot urinvägsinflammation. Hjälper fantastiskt, har testat själv..

Rönnen är ett mycket kvinnligt träd som kelterna helgat till Ostara, vårgudinnan. Trädet är förknippat med häxor och kallas i Storbritannien för Witch Ttee = Häxträd. Särskilt vackra är rönnbären i olika höstdekorationer. Kransar, buketter girlander – de torkar vackert och håller länge inomhus. Utomhus är risken stor att de blir uppätna.

Med de hjärtligaste sensommarhälsningar från din Tant Medial – Laura