Blog,  Drömmar,  Magi

Pandoras ask

Överraskningar är bland det bästa jag vet! Positiva sådana menar jag då naturligtvis. Visst är det härligt att exempelvis bli överraskad av en god vän man visserligen hållit kontakten med, men inte sett på flera år. Utan förvarning bara står han/hon framför en och hjärtat hoppar ett litet skutt. Det blir lite som att öppna pandoras ask när man öppnar dörren, man är otroligt nyfiken men vet inte vem. Så glädjen. Alla gemensamma minnen bara forsar fram som en vårflod.

Ni minns Pandora, kvinnan i den grekiska mytologin. som fick med sig en ask som gåva från Zeus när hon gifte sig med Epimetheus. Hon hade blivit förbjuden att öppna den, men blev för nyfiken. Hon öppnade boxen, trots att hon inte fick och flera olyckor och sjukdomar flög ut över världen. Asken eller förvaringskärlet hade innehållit gudarnas alla välsignelser till Pandoras bröllop, men förvandlades till förbannelser när det öppnades. Endast hoppet blev kvar i asken. Berättelsen manar till eftertanke, tänk först noga och handla sedan. Tänk positivt.

En glad, liten överraskning när dagen är trist är vad vi behöver. Inga negativa överraskningar eller lärdomar. Ni som läser mina inlägg lite då och då har säkert märkt att jag älskar choklad och ljusmagi. Så lite god choklad och ett vackert ljus är en underbar överraskning för mig. Förgyller vilken dag som helst och låter “solen skina”.

För andra kan det vara en blombukett från en kär person som förgyller dagen. Kanske med ett kärleksfullt skrivet kort. Dessa små gyllene moment behöver inte vara så märkvärdiga. Det räcker med att en varm och hjärtlig tanke ligger bakom en gåva.

Kanske ett efterlängtat telefonsamtal från någon långt bort eller ännu bättre ett videosamtal. Det finns så många möjligheter till positiva nyheter. Ett meddelande om att man fått det sökta jobbet. Som jag läste om den svenska skådespelerskan som sa att hon är övertygad om, att om man önskar sig något tillräckligt starkt, då blir det så. Tankens kraft är enorm. När vi tror på det kan tankens kraft förändra våra liv. Så var aktsam med vad du tänker – det är en dialog med universum.

Det blir en glad överraskning när något du önskar väldigt starkt också händer. Skicka ett tack till universum, ärkeänglarna, vägledarna eller säg helt enkelt bara tack, det kommer fram dit det ska. Vill du få positiva överraskningar lite oftare, börja själv att överraska din omgivning positivt.

Hälsningar med hopp om glada, magiska överraskningar från tant medial, Laura