Blog,  känslor,  Magi,  skymning,  Vinter

Vargmånaden

Månaderna har många namn….. Januari brukar för det mesta kallas Vargmånaden – har inte tänkt så mycket på det tidigare, brukade använda Snömånaden för januari. Det har ändrat sig sedan ett vargrevir har etablerat sig i området där jag bor. Känns som de “små liven” kommer allt närmare – spåren i snön runt huset visar att de finns i närheten. Något ylande hörs ibland. Ibland ser man en, eller några, på kalhyggena runt omkring huset. Nej då, rädd är jag inte, men min hund är lite förargad över “koppeltvånget” han fått. Alltid bäst att tänka efter innan något händer. Nu blir det istället utflykter till säkra områden nån gång i veckan.

Vackra och otroligt fascinerande är de, men i flock kan de bli riktigt farliga. I magin sägs vargen vara en symbol för moderskärlek och mod. I den samiska tron använder nåjderna [shamanerna] ofta vargen som följeslagare mellan de olika världarna, som hjälpare i kontakten med andarna.

Vargen kan vara beskyddande och gör allt för sin flock. Den ger oss ordning och harmoni i livet och guidar oss med visdom om vi har den som kraftdjur. Den är stark och modig, har en god intuition och intelligens. Familjekär och lojal – snabb och smart. Vem vill inte ha ett sådant kraftdjur. Det var de positiva sidorna, men det sägs också att vargen är listig [kan vara bra förstås], aggressiv och dominerande.

Riktigt, vilda djur, inga som jag vill ha alltför nära, men jag kan beundra deras skönhet på avstånd. Om du upplever en varg i drömmen, kan du tolka det som ett tecken på att du ska lita på din instinkt. Vargen som kraftdjur kan också de dig en stark andlig vägledning vid meditation. Jag brukar själv ibland använda vargen som hjälp vid andekontakt, särskilt om jag känner att jag behöver lite tyngd vid min “önskan”.

När jag säger andekontakt menar jag inte en typ fråga – svar kontakt. Det är mer komplicerat än så och det tycks mig ofta, att jag är den som blir kontaktad, på andens villkor. Om du till exempel vill veta något från andra sidan, blir jag din länk mot andevärlden. Det är du som får kontakten genom mig och tillbaka. Det kan komma ord, namn, ofta dofter eller toner/musik som man sedan får tyda. Korta frågor kan få ja eller nej, ett bra eller ett tack. Sedan brukar jag tyda och koppla samman “bitarna”. Det är bra om man inte förväntar sig för mycket – ibland kan man få försöka ett par gånger innan det blir svar..

Med ljus, värme och kärlek från Laura i vinterlandet