Yoga

Yoga hela livet…

Var i 18-års åldern när jag började med yoga och efter något årtionde har det blivit som en fast punkt för återhämtning, hjälp för mindre krämpor och en naturlig kur. Nu har jag märkt att det också är en fantastisk metod för att motverka åldersnoja. Jo då, jag lider lite av det, men försöker så gott jag kan att göra något emot den.

Jag älskar Bikramyoga, som utförs i över 40+grader, men på vintern brukar jag dra mig tillbaka i en liten bastu och göra mina egna övningar där. Liksom jag gör de flesta yogapass ensam hemma. Ibland tillsammans med några “yogisvänner” över Facetime. Allt fler praktiserar yoga, allt högre upp i åldrarna. Många har insett att yoga är det optimala sättet att minska och helt utesluta besvär som förknippas med att bli äldre. Yoga reducerar stress och hjälper dig att bli av med ångest och oro. Det rensar huvudet på negativa tankar och är effektivt mot aggressionshantering. Yoga lindrar också smärta i rygg och axlar, liksom kronisk värk. Hjälper dig att somna på kvällen och piggna till på morgonen. Solhälsningen till exempel ökar rörligheten i lederna och sätter varenda muskel i arbete. Om du kör igenom solhälsningen 5 – 10 gånger i rad, har du fått ett komplett träningspass för hela kroppen. Finns många bra pass, att ladda ner på nätet och göra i lugn och ro hemma.

Yoga är toppen för lederna och kan lindra symtom för personer som lider av ledgångsreumatism eller andra ledbesvär. Det finns undersökningar som visar att hathayoga kan lindra ledvärk, utmattning och andra symtom. Efter att en grupp tränat yoga i 6 veckor, sa deltagarna att de mådde mycket bättre och hade mer energi. Smärtan hade avtagit och blivit hanterbar. Kombinationen av yoga och aromaterapi ger fysiska, mentala och spirituella fördelar, så det är bara logiskt att använda aromaterapi i yogapraktiken. Ljuvliga dofter smeker dina sinnen under yogasessionen och du blir mer fokuserad under din tid på mattan. Oljorna inom aromaterapin har flera läkande egenskaper. De kan frigöra negativa känslor, rena och detoxa kroppen, återställa chakrabalansen och skapa lugn och ro ända in i själen.

Själv har jag en aromalampa med olja stående på mitt skrivbord. Alltid tänd när jag jobbar medialt. Jag använder eteriska oljor av oregano, mjölkört och myskgräs. Alla örter som ska kunna stödja klarseende.

Hälsar Laura med ljus och kärlek