Blog

Mitt Morgonkaffe…

Egentligen är jag tedrickare, men ingen får ta mitt morgonkaffe ifrån mig. När jag sätter mig vid skrivbordet för att jobba på morgonen, så behöver min “mediala, magiska magkänsla” den här kickstarten. Då blir dagen bra.

Dagen kan börja! Känns alltid som en bra start med kaffet. Till och med att mala bönorna tillhör morgonrutinen. Doften av nymalda bönor är oslagbar. Jag kokar alltid kaffet, en gammal vana från mitt föräldrahem. Min mor var långt uppifrån Norrland, så hon slängde också en nypa salt i v attnet. Hon sa alltid, att det var för att de använt snövatten till kaffekokandet när hon var barn, då behövdes salt och hon hade vant sig vid smaken. Tror jag inte ett dugg på, hon ville ha kaffesump för att spå i den.

Kaffet sägs ju vara vardagens trolldryck. Vad du gillar att ha i ditt kaffe berättar hur du vill manifestera ditt liv. Du kan förändra dina vanor för att förändra ditt liv. Lite choklad i kaffet om du vill ha mer kraft. Vill du ha beskydd är det hallon som gäller. Enligt Wicca är köksmagi den äldsta formen av magi. Det vi äter och dricker omvandlas till magi. Man menar att kaffet har sina rötter i magi och mysticism. Kaffets ursprung är Etiopien, där kaffeceremonier har överförts från generation till generation. De praktiseras än idag. Därifrån spreds det till arabvärlden där sufisterna trodde att kaffet kunde hjälpa dem att känna Guds närvaro. Där började man också spå i kaffesump.

Vi ska se lite på hur Wicca-traditionen ser på kaffet. Svart kaffe betyder att du uppskattar kaffets smak och att du erkänner kaffets magiska egenskaper[även om du inte är medveten om det]. Du får i dig ren-energi för planeten Mars, som förknippas med kaffet medför handling och energi. Kaffe med mjölk då? Mjölk förknippas med månen och ju mer mjölk i kaffet, desto mer kärlek behöver du. Kaffe med socker är tydligt. Socker förknippas med Venus, så blandningen visar att du vill njuta av livet. Kaffe med honung säger att du har magi i dina vener. Kaffe med grädde, då har du ett stort behov av kärlek och tillgivenhet, eftersom grädde är både Venus och måne. Kaffe med kanel sedan, oj oj. Kanel kan ses som pulveriserad eld, så det är het passion som att strö eld på lågorna. Med varje klunk vaknar instinkterna. Kaffe med kokos för med sig kokosens egenskaper. Kokos kan öppna vårt tredje öga och förknippas med andlighetens krafter och månen. Kokos ger också skydd mot onda ögat och psykiska vampyrer, enligt Wicca.

Med magiska, mediala hälsningar från LAURA