Blog,  Drömmar

Min “skattkarta”…

På dörren i mitt arbetsrum har jag en ”skattkarta”, där jag visualiserar mina drömmar och passioner. Där har jag klistrat upp ett collage av foton, bilder, tips och rubriker, som visar bilden av mitt drömliv. Jag har en bra blick på mitt drömliv, när dörren är halvt stängd. Så man kan nog säga att jag redan är på väg dit, till mitt nya sköna liv. Collaget ger mig inspiration och positiva tankar, när jag, som alla andra, ibland har en deppig dag.

Vad har jag då för bilder på dörren…. En bild säger ANDAS. Andas in – räkna till fyra. Håll andan och räkna till sju. Andas ut på åtta.Samtidigt som du andas ut ska du vila tungspetsen mot övre tandraden. Repetera fyra gånger. LEV I NUET säger en rubrik. Tänk inte på vad som väntar i morgon eller om 5 år. Ta en dag i taget. Tänk på vad du kan göra för att göra dagen idag bättre, morgondagen vet du inte mycket om.

Ett tidningsutklipp visar en underbar STUGA VID ETT SKOGSTJÄRN. Blunda och tänk på platsen. Tänk inte bara på den, utan ”förflytta” dig dit. När du är där, lägg märke till detaljer, hur fräsch luften är, hur det låter, hur det doftar. Känn efter hur du mår.

LIVSLUST kommer på en annan bild. En god middag med vänner, skratt och musik. Middag för att njuta, inte bara för att äta. När du gör sådant som får dig att må bra, blir du också friskare. Både till kropp och själ. Tänk på sådant som gör dig glad. SKRATTA. Ett foto visar skrattande människor. Le och skratta ibland. Även ett ”påsatt” leende eller fejkat skratt påverkar dig utifrån och inåt. Du känner dig gladare. Det heter ju ”feik it till you make it”. Så är det med mycket. Fråga dig själv vad som gör dig glad. Vad du brinner för och som ger dig ny energi att tackla arbete, människor och utmaningar. Hitta glöden i ditt liv. Feelgood för själen. Samla tidningsurklipp, foton, bilder, rubriker som du gillar. Du behöver inte göra en hel ”visualiseringsdörr” som jag. Det räcker med en pin it tavla, eller lägg bilderna i en låda, som du tar fram när du behöver inspiration.

Kortet 9 i bägare i Tarotkortleken säger ungefär detta. Älska dig själv. Även dina små fel och brister. De har vi alla. Kortet antyder också, att när vi själva mår bra, då löser sig det mesta som genom ett trollslag. Ett av mina favoritkort,.

Hjärtliga hälsningar från Laura