Blog

Bli ditt bästa jag…

I förra inlägget skrev jag om drömmen om ett bättre jag. Min favorit ritual för att bli mitt bästa jag är att följa chakra-tidslinjen. Börja med att slå fast dina mål. Det är viktigt att du ställer dig frågan….Vad vill jag? Inte vad du inte vill. Du ska alltid markera det positiva. Om du till exempel säger …. Jag vill inte vara kvar här på jobbet, lägenheten osv. Då kommer din hjärna att fokusera på “vara kvar”.

Tänk över dina mål noga och håll dom enkla och precisa. Du kan t.ex göra din egen ritual, där du i tanken går igenom dina 7 viktigaste mål. Ett för varje Chakra. Tänd rökelse, en lampa med aromaolja eller ett par levande ljus. Sätt på soft bakgrundsmusik. Själv älskar jag både panflöjt och dova shamantrummor, allt efter humör. Jag brukar sätta mig i en bekväm fåtölj, med båda fötterna på en mjuk kudde på golvet. Händerna med handflatorna öppna uppåt på fåtöljens armstöd. Jag börjar i tanken vid chakra 1. Rotchakrat som är rött. Muladshara, som det heter, handlar om balans och en stabil grund att bygga på. Metodiska tankar. Min önskan i detta Chakra är en stabil värld och ett tryggt hem. Du ska själv formulera ett mål för dig personligen för varje Chakra. Upprepa det högt och tänk på att det ska vara formulerat, som om det redan är verklighet.

2. Sakralchakrat i färgen orange. Swadhisthana, som handlar om våra egna känslor och känslorna till andra. Välmående och glädje.

3. Solar Plexuschakrat lyser i gult. Manipura, talar om din förmåga att känna dig säker och ha kontroll över ditt liv.

4. Hjärtchakrat i grönt. Anahatha är bryggan mellan våra nedre materiella och våra övre spirituella Chakran. Kärlek, glädje och inre frid…. När jag älskar mig själv kommer kärleken från andra lätt till mig.

5. Halschakrat i ljusblått/turkos. Vishuddha är sanningen, kommunikationen och förmågan att uttrycka sig. Hjärtats röst.

6. Tredje-ögatchakrat är mörkt blå/indigo. Ajna kontrollerar förbindelsen till det andliga och förmågan att kommunicera med sin intuition. Att se hela bilden.

7. Kronchakrat är violett. Sahasrara står för inre och yttre skönhet, för andlig kommunikation med själens röst. Det står också för spådom. Centrum för tillit och förbindelse med det undermedvetna.

När jag sätter mig för att göra min Chakraritual, har jag en stor tavla med de 7 punkterna framför mig. Jag “slänger ett öga” på den för varje punkt jag visualiserar och säger mitt mål. Jag blundar när jag bekräftar målet högt. När jag går igenom varje punkt en gång till, tillbaka uppåt på tavlan, så skapar jag ett mudra eller sigill. En triggerpunkt, där jag pressar samman tumme och pekfinger på höger hand. Det betyder att jag ankrar känslan. Så går jag tillbaka upp längs tidslinjen och vid varje punkt upprepar jag mitt mål. Jag använder senare den fysiska triggerpunkten, varje gång jag vill återskapa känslan för ett visst mål. Ring gärna om du har frågor om denna ritual eller något annat du vill prata om. Välkommen!

Ljus och kärlek från LAURA