Blog,  dofter,  själen

Väldoft för själen

Aromaterapi, örtmedicin och doftande oljor för skönhet har använts under tusentals år. Som man säger…redan de gamla egypterna. Redan drottning Nefertiti använde eteriska oljor i sin skönhetsvård. Det stämmer att olika dofter påverkar oss. Kanske inte så, alla syntetiska doftstoff som utvecklats de senaste 80 – 90 åren. Men naturens väldoft har använts inom aromaterapi och örtmedicin så länge, att vi vet att de gör gott för hjärtat och själen.

s

Har du sovit i ett lavendelfält? Doften är så överväldigande att man kommer till ro direkt. Lavendel är både lugnande och läkande. Den öppnar hjärtat och läker själen. Några droppar eterisk lavendelolja i ett aromaljus sprider den härliga doften under timmar. Utspädd lavendelolja sägs också vara läkande på brännsår. I naturmagin använder man lavendel som eterisk olja, naturell och som torkad i rökelse. Den passar utmärkt till alla slags kärleksmagi, den skyddar mot skuldkänslor och ger ärlighet. Lavendel är också en av de örter som häxorna kastade i elden på midsommarnatten som en offergåva till sina gudar.

Doften av lavendel verkar på det känslomässiga planet och jagar bort alla mörka skuggor i ditt inre. Lägg lavendel i kärleksamuletten för att framkalla äkta kärlek och djupa känslor. Vill du sova gott ska du fylla en lite kudde med torkade lavendelblommor, som du blandar med några nypor mald rot från trädgårdsiris. Trädgårdsirisen fixerar doften, så du kan njuta av den mycket längre.

Har du känt doften av tusentals nyutslagna rosor? Det tror jag säkert! Visste du att det för en liter äkta eterisk rosenolja behövs över 5000 kilo rosenblad från nyutslagna rosor? Eterisk rosolja är den finaste oljan och en av de dyraste eteriska oljorna som finns. Då kan man förstå att de pyttesmå flaskorna äkta vara är dyra. Doften av rosor är en av få som man inte lyckats kopiera riktigt, så det lönar sig att betala lite mer. Själv fuskar jag lite och låter rosenbladen, obesprutade från egen trädgård, dra 2 veckor i vegetabilisk olja för att få en fantastisk rosendoft,

I Kina symboliserar rosen väldoft, ungdom och välstånd. Rosen har stort symbolvärde för kärlek, aromaterapeutiskt sägs doften öka förståelse och göra harmonisk. Rosens magiska gåva är att den hjälper dig med kärleken oavsett om du vill ha en ny kärlek i ditt liv eller om du vill ha nytändning i en bestående relation. Doften drar till sig kärlek från både män och kvinnor.

Hälsningar med all världens väldoft, ljus och kärlek från LAURA.