Grodor,  Medial,  meditera

Grodornas återkomst.

Grodorna var sena med sin återkomst i år. Sedan ett par veckor är grodorna tillbaka. I dammen och i varenda vattenpöl efter allt regn. Känns verkligen trevligt och så igenkännande. Jag har samlat på grodor i många, många år, inte levande men annars allt ifrån stora trädgårdsgrodor till små vackra smyckegrodor. Min telefonsignal är grodornas kvackande och min meditationsmusik heter “Toner från en groddamm”. Det enda djur jag vet som ser färger i mörkret. Inom folktron hade de magiska egenskaper och hade ett övernaturligt ursprung. Enligt folktron skulle man drabbas av hemskheter om man dödade en groda.

Grodan förekommer ofta i fabler och sagor från förr. Att kyssa en groda och ut kom en prins är väl den vanligaste, men det kunde även vara andra varelser som kom fram. Elaka skogstroll och väsen från underjorden brukade också förvandla sig till grodor enligt gammal folktro.

Men den viktigaste av alla är väl de trebenta kinesiska pengagrodan med ett mynt i munnen. Inom Feng Shui symboliserar den rikedom, tur och ett långt liv. Den sitter på en stor hög med kinesiska lyckomynt och ska placeras nära ytterdörren med nosen inåt! Står den i ett fönster gäller samma, nosen inåt rummet. Pengarna och turen ska in i huset.

Så smidig! Grodan och paddan står båda för omvandling och förtrollning. Död, men också återfödelse med meningen nya riktningar i livet. Man måste avsluta det gamla för att börja något nytt. En omvandling – en metamorfos. De är också amfibier Men också intensiva drömmar. Ett långt, välsignat liv står för grodan/paddan, som kan bli upp till 40 är gammal. Till och med lite äldre har påträffats.

Att ha grodan som kraftdjur kan visa att man är mycket anpassningsbar och har stor visdom. Shamaner trodde förr att grodan kunde hoppa från ett medvetande till ett annat. Likt mediala astralresor. Att grodan ska vara ett av mina kraftdjur fick jag veta av en mycket vis shaman.

Hjärtliga hälsningar och önskan att försommaren fortsätter lika soligt som idag, från Tant Medial och tomatgrodan!