Drömmar,  ritual,  Spådom

När vi talar om trollen

Då lockar vi trollen till oss, när vi pratar om dem, likaså om vi tänker för mycket på dem. Tankens kraft är mäktig, så bättre ha bra positiva tankar och inte locka till oss “trollen”, det eller de oönskade. Men…. vår fantasi är väl ändå bland det bästa vi människor har, ju bättre vi kan föreställa oss våra innersta, desto större är chansen att att drömmen blir verklighet!

Trollen kan också spela oss ett spratt och komma förklädda, om inte som änglar men i flott skepnad. Det som verkar vara för bra, är  kanske bättre att syna ordentligt. Skenet kan bedra och bakom står ett elakt troll.

Jag brukar tända ett svart ljus ibland vid midnatt och be mörka makter och underjord att ta tillbaka dolda negativa energier. I rökelsen använder jag då rönn eller en som skydd. Glöm aldrig att du inte ska använda rönn och en samtidigt – de motarbetar varandra och upphäver varandras makt.

Fantasi, Sagoskog, Älvhus, Fe, Ljus, Saga, Skönhet

Hoppet sägs vara det sista som lämnar oss, men känslan är att vi alltid hoppas och det är en positiv egenskap. Lär vi oss släppa negativa tankar segrar hoppet. I varje mörker kan vi hitta en strimma av ljus, som växer med hoppet och de positiva tankarna.

Vid solnedgången i mörka skogar nu framemot hösten, är det lätt att “se” både det ena och det andra. Träd, buskar och stenar verkar ta gestalt och leva sitt eget liv. Först kan det verka skrämmande, men snart verkar fantasin och man är tillbaka i barndomens sagovärld.

Solnedgång, Schwarzwald, Mystiker, Ljus

Med ljus och mycket kärlek från Laura