Blog,  Stjärntecken

I Stenbockens tecken.

Stenbocken 22/12 till 20/1 är det tionde tecknet av 88 kända på vår stjärnhimmel. Stenbockens vändkrets är en av jordens fem latituder. Den södra, mittemot kräftans vändkrets, som är den norra. Härskarplaneten är Saturnus och ärkeängeln för Stenbockens tecken är Azarel. Elementet är jord och färgen är brun.

Stenbockens polaritet är feminin – negativ, yin – mörk. Exil är månen. Stenbocken älskar pengar och metallen är silver, silvermynt kanske, men även bly – spådomens metall. Kristaller i detta tecken är många… Bergkristall, Granat, Svart Onyx, Ametist, Turkos, Kaolit …….. Träd är lite olika, beroende på vart man läser … Björk, Tall, Pil och några andra. Blommor är tulpan, nejlika och murgröna. Örter hampa, vallört, klint, odört och den farliga bolmörten, häxornas ört. Lyckodagen är lördagen och lyckotalen ska vara 2 och 8.

Tarotkortet… “Djävulen” nr. 15 i stora Arkanan är det som associeras med Stenbocken som är ambitiös, noggrann, konservativ och mycket bestämd. Många uppfattar Stenbocken som lite kall eftersom hen är väldigt objektiv i sitt uppträdande. Attityden är…”Det är som det är” och den kan även återfinnas i kortets energi. Det varken dras ifrån eller läggs till. På samma sätt som Stenbocken ser världen som den är, så fångar Tarotkortet “Djävulen” upp den praktiska verkligheten. Det finns varken bedrägeri eller subjektiva attityder. Kortet bekräftar stjärntecknets önskan och behov för karriär, makt och status. Andra kort i Tarotkortleken är nr. 2, 3 och 4 i mynt. Stenbocken är allvarlig, plikttrogen och stabil. Trygg i sig själv och trivs i sitt eget sällskap. Tack och lov har hen, tillsammans med det allvarliga, fått en stor portion humor.

Många hälsningar från “Stenbocken” Laura. LJUS OCH KÄRLEK.