Drömmar,  Magi,  Spådom,  Tarotkort

Tarotkort betydelse

Själv brukar jag dra ett tarotkort varje morgon. I morse blev det nummer 18 Månen i den stora Arkanan {hemligheten}. Ett av de 22 korten i tarotkortleken som visar på större livshändelser. Månen säger till dig att du ska stanna upp och känna efter. Lyssna på din egen intuition och magkänsla.

Du har någonting på gång, som verkligen berör dig och innerst inne vet du vad du ska göra. Det som händer nu är meningen att det ska ske och resultatet kommer att bli positivt när du följer dina innersta känslor. Du ska släppa de rädslor som håller dig tillbaka. Det är osedda händelser, illusioner som håller dig tillbaka.

a.

Så passande dessutom att få det här kortet just i dag, två dagar efter fullmånen och på en måndag, månens och drömmarnas dag. En dag när du speciellt ska lita på din intuition och gärna meditera. Den här dagen ska också vara den, när förmågan att se framtiden ska vara bäst. Det är ärkeängeln Haniel som styr över månen – hon kallas också mångudinnan och förknippas just med intuition, klarsynthet, drömmar och kärlek.

Haniel ger dig självinsikt, så du kan släppa sådant som blockerar dig. Hon står också för tacksamhet och kärlek, så tiden är bra för starka relationer och ömsesidig kärlek. Hennes kristall är månstenen som drar till sig kärlek och hjälper vid problem i relationer. Hon är också en av de ärkeänglar som är en healingens ängel. Henne ber jag om hjälp, de gånger jag skickar healing på distans. Positiva energier och med Haniels hjälp just för de problem där det behövs.

Haniels färg är blåvit Att tyda sina drömmar kan hjälpa en att hitta rätt väg här i livet. En drömfångare över sängen och en anteckningsbok på nattduksbordet bredvid sängen är idealt. Då kan du skriva upp vad du drömt direkt när du vaknar på morgonen och kanske har du som jag tarotkortleken liggande där också. Det blir en riktig vana att dra sitt “morgonens kort”. Du kan utan vidare blanda de 22 korten ur stora Arkanan och lägga de resterande 56 åt sidan till du gör en större läggning. Tänk på att rena korten efter varje läggning och att blanda väl!

Tarot kortens betydelse bär varje kort på en del av arbete, kärlek, ekonomi, hälsa och andligt så det gäller att tolka korten efter frågan och situationen. Vi har de fyra sviterna där stavarna representerar arbete och eld kraft, så vikten ligger på arbete. Men visst kan kärleken vara både jobbig och eldsprakande. Det är upp till tolkaren att tolka svaret. Mynten representerar ekonomi, det materiella och jordkraft, Bägaren känslor och vattenkraft och svärdet det mentala, hälsa och luftkraften. Men alla har övergripande betydelse.

När vi tar den stora Arkanan är varje stjärntecken representerat av ett tarotkort. Månen som jag fick upp idag är till exempel associerat med stjärntecknet Fisken. En värld av drömmar och önskningar från det omedvetna. Likaväl gäller kortet när det dras för just den personen och det stjärntecknet, med en period av intuition, fantasi och drömmar. Alla kort svarar på ställd fråga.

Med drömmande hälsningar, ljus och kärlek från tant medial, LAURA.