Blog,  meditera,  Yoga

Tankekontroll….

Ibland är det svårt att få kontrollen över tokiga tankar som snurrar runt i huvudet. Försök att varva ner och ta det lite lugnt. Det bästa är om du kan ta en 10 – 20 minuter, sätta dig ner och meditera. Det behöver inte ens vara i en lotusställning. Huvudsaken är att du sitter bekvämt så att du kan slappna av. Samtidigt som du är “jordad” med båda fötterna på golvet. Gör det så, som det fungerar för dig. Finns ingen bra eller dålig meditation. När du bara “är”, det är meditation.

Andas in lugnt och koncentrera dig på andningen. Djupa, långsamma andetag ända ner i magen. Låt tankarna bara fladdra förbi, utan att ge dom någon uppmärksamhet. De finns där hela tiden, du ska bara se till att de inte styr dig. Acceptera och låt tanken fara förbi. Du förblir vid din fixeringspunkt, om det nu är andetagen…ett mantra eller som jag, som alltid har ett brinnande ljus framför mig. Jag ville skriva om detta igen, eftersom en del kunder tror att meditation är så komplicerat. Det är det inte – tvärsom är det både lätt och lugnande.

Meditation stärker ditt minne, din koncentration och ditt fokus. Den får dig att tänka mer positivt och minskar på så sätt din stress. För mig är också mycket viktigt att den stärker immunförsvaret. Var alltid snäll mot dig själv! Kritisera dig inte. Är tankarna besvärliga så låt dom, återvänd till ditt eget fokus.

Meditera så länge du vill, 20 min kan vara underbart, 10 är good enough. Ta ett djupt andetag och varva än en gång ner. Drick ett gjas vatten och sträck på dig. Allt blir bra.

Glöm aldrig att meditera vid fullmåne och nymåne, hälsar din sierska LAURA