ego,  gryning,  Måne,  önskan

Ritualer inför fullmånen

Just inför fullmånen känns det helt rätt med rituella aktiviteter, böner, manifestationer och besvärjelser. Det är trevligt att göra allt lite speciellt, så man har känslan av att det händer något betydelsefullt och vackert. I månskenet är det lätt att få en nästan trolsk stämning. När vädret tillåter försöker jag alltid att förrätta mina små ceremonier utomhus.Om det är bröllop, fullmåne eller födelsedag görs allt lite “extra”. Det sättet föll jag för på resor med min far till Indien i ungdomen. Alla kvinnor med vackra kläder, smycken, make up och henna “tatueringar”, doften av rökelse i överflöd.

Indiska, Henna, Bröllop, Brud, Mehndi

En ritual som jag gärna gör vid fullmåne är min spådomsritual. Jag samlar ved från omgivningen, plockar rester från skogsavverkningen. Det blir mest björk, tall, gran, al, asp, en och lönn. Sägs att ved från närområdet ska vara bäst. Tänder elden, ställer frågor och tittar in i lågorna för att tyda bilder för den kommande månaden. När elden brunnit ner tar man askan och strör för vinden samtidigt som man ropar ut sina önskningar.

Om du är inomhus eller inte har möjlighet att tända öppen eld, då kan du istället tända ett stort grönt ljus och rökelsepinnar i en eller flera favoritdofter och strör ut askan efter dem. Håll koll på “bilder” nära ljuslågan när den brinner ut.

Ljus, Upplyst, Altare, Pagan, Wiccan

Mitt “altare” inomhus är alltid “uppdukat” med levande ljus och man  känner doften av rökelse på långt håll, när jag håller på med mina ritualer. Om det nu är ute eller inne så är elden viktig för mig. Jag brukar använda minst 3 ljus och alltid udda antal om det inte gäller “tvåsamhet”.

Att jag så ofta föreslår gröna ljus beror på bredden av betydelse, kärlek, vänskap, rikedom både med känslor och pengar, dessutom för hälsa och natur. Känns som det täcker det mesta.

Pentagram, Magic, Ockultism, Mystic

Med ljus och kärlek från Laura