framgång,,  känslor,  Planet

Merkurius snart i retrograd

Så är det nu dags igen. Merkurius går in i retrograd och många har känslan av att tiden står still och att man trampar på stället. Just Merkurius är ju budbäraren, står för kommunikation, jobb, studier, ekonomi och ökad kunskap. Kanske känns det till och med som att det är en rätt negativ, bakåtsträvande period tills Merkurius vänt och går framåt igen. Men kanske behöver vi dessa pauser.

Ibland behöver vi faktiskt tid till eftertanke. Gå igenom en del snabba beslut – är det något vi behöver revidera? Har vi varit för snabba och gjort något överilat, kanske till och med dumt? Vad behöver vi gå igenom en gång till innan vi sätter igång? För mig känns det rätt bra att få ta bort foten från gaspedalen och verkligen tänka efter.

Egentligen är det dessutom en optisk synvilla att Merkurius går baklänges, eftersom planeten rör sig mycket snabbare än jorden runt solen, ser det så ut 4 ggr om året. Den här gången är retrograden mellan 10 maj till 2 juni innan det går framåt igen. När vi tittar upp mot stjärnhimlen är Merkurius  den minsta och innersta planeten i solsystemet. Ses bäst i gryning eller skymning.

 

Planeter, Plats, Galax, Teknologi

Man kan känna sig rätt liten när Universum visar sin storhet. Brukar ibland meditera vid stjärnklar himmel och sedan avsluta med några önskeritualer. Det känns härligt att sända positiva energier upp mot kosmos och tänka på hur de breder ut sig där uppe – för att få positiv respons med uppfyllda önskningar tillbaka.

Du som följer mig, vet hur gärna jag arbetar med Attraktionslagen och tankens mäktiga kraft.

Surrealistiskt, Fantasi, Panorama

Med kärlek och ljus från himlens alla stjärnor och planeter, hälsar Laura