Drömmar,  Magi,  Måne,  överraskning

Månadens andra nymåne

Den 30 april klockan 22.28 är månen placerad mellan jorden och månen, så hon vänder sin mörka sida mot jorden. Sedan dröjer det en dag eller två tills vi ser hennes smala silverskära titta fram – och växa för varje dag. Ung måne är det rätta namnet. Fenomenet “mörk måne” som är när vi har 2 nymånar under 1 månad har vi nu på lördag. Något som återkommer vart 2,5 år ungefär. Alltså något alldeles speciellt.

Mörkermånen eller svartmånen, som hon också kallas, är väldigt speciell. Den andra månen är en tid med stor kraft i vår spirituella värld. Tiden då vi utför mycket magi – det sägs att den ska vara ytterst verkningsfull just då. Svartmånens energier är perfekt om man vill bli av med negativa energier eller dåliga känslor. Städa bort det.

Tänk bara på att allt bortstädande måste vara klart fram till svart/mörk-månen, för därefter är det nystart som gäller. Enda gången det är så perfekt tajmat, städa bort och fyll sedan platsen med nya positiva energier och goda känslor genom en perfekt nystart.

Gillar att “flyga” under nymåne/svartmåne – helt osynlig, hehe. Men skämt åsido, så försöker jag alltid utnyttja svartmånens möjligheter till fullo. Just att få skala bort allt oönskat och redan ett par timmar senare börja med nystart ritualer.

När det gäller nymåneritualer blir det en mycket kraftfull sådan om det som komma skall, stanna och utvecklas. Ceremonier med levande ljus och salvia brukar passa fantastiskt. Har du smudgestick, se också gärna till att salvia är inkluderat. Använder du månsten är naturligtvis månsten det perfekta valet. Önskar dig en fantastisk nymåne/svartmåne [mörkermåne].

Med ljus och månens kärlek från din tant medial, Laura