Magi,  ritual,  själen,  skymning

Magiska flammor

Att spå i eld har alltid fascinerat mig. Att tyda flammornas rörelser och rökens form ger ofta svar på svåra frågor. Kanske därför jag älskar att laga mat över öppen eld. Utnyttjar alla tillfallen för lite extra magi. Elden under grytorna ger ibland överraskande information.

Det är särskilt intressant nu runt vårdagjämningen. Det lyckas bäst i skymningen, så jag utnyttjar gärna de långa solnedgångarna när mörkret kommer långsamt krypande. Bäst är det i lugnt väder, för mycket blåst kan ge fel svar på frågor, medan man däremot kan få både “bilder”och kontakter med andra sidan när vinden är stark.

Det är väldigt individuellt att tyda svaren. Vad som för mig betyder nej kan för någon annan vara ett ja. Att spå i eld bygger mycket på erfarenhet och jag hade en farmor som lärde upp mig. Men om lågan brinner högt och jämnt är det alltid ett positivt svar.

Flammorna och röken ger oss ibland tydliga bilder som svar på de flesta av våra frågor. En eld för spådom kan du tända på många sätt. Passar det inte ute, då går det bra med ett eller flera levande ljus inne.

Bilderna som man ser genom röken kan till och med ge bilder av någon som inte längre är på den här sidan. Eller du får plötsligt se den kommande kvinnan eller mannen i ditt liv, som en skugga i elden.

Med ljus och kärlek från tant medial, Laura