känslor,  Magi,  ritual,  Spådom,  suggestion

Jag tänder svarta ljus

Färgen svart behöver inte ha något med svart magi att göra. Inte heller behöver den förbindas med underjorden eller mörka makter. Den står också för hemligheter, mystik, det fördolda och midnatt. Allt som har att göra med färger och även kristaller – det är mycket personligt. Här är det din egen känsla som är viktig.

Tar vi en svart diamant så betyder den rikedom och den svarta pärlan ger beskydd mot olyckor, står för kvinnors visdom och har förmågan att återställa välstånd. Färgen drar åt sig kraft och även lugn och ro.

När jag var barn fick jag ibland frågan “Är du inte mörkrädd?”, när jag var ensam hemma och ville ha alla ljus släckta. Mitt svar var alltid “Jo, därför vill jag inte att någon ser mig.” Jag sökte skydd i mörkret. Så det kommer alltid an på hur man ser något. Vilken känsla man har.

Skrivbord, Lampa, Ljus, Trä, Böcker

Jag älskar att sitta i mörkret och läsa. Då känner jag hur jag blir ett med boken. Kliver in i handlingen och är med i det som sker. Därför har jag så svårt att se en film där jag redan läst boken – jag har ju redan mina bilder. Vet hur det ser ut.

Kanske därför jag så gärna spår i min kristallkula. Där i skymningen “ser” jag svaret på din fråga. Ringer du tidig morgon, kväll eller natt använder jag alltid levande ljus. Vita, om du inte har en annan önskan. Vitt står för allt. Jag lägger också gärna dina kort i skenet från levande ljus. Det blir så lätt att koncentrera sig, liksom avskärmad från annat.

Bränt Ljus, Ljusstake, Natt

Med ljus och kärlek från Laura