känslor,  Magi,  meditera

Dagdrömmar

Just den här årstiden kommer jag på mig själv med att sväva bort i dagdrömmar. Någon enstaka meditation  kanske slutar i en dagdröm eller fantasi – balansen däremellan är rätt bräcklig. Om man följer sin fantasi och låter sina önskningar bli verklighet för ett kort moment, då kan dagdrömmen bli helt magisk.

För visst är det lätt när man sitter i gräset och ser en honungsfjäril flyga från blomma till blomma, att man rycks med och släpper fantasin fri. Att dagdrömma kan också vara ett tecken på att man är kreativ. Så om man drömmer om framtiden, kan det vara ett steg på vägen för att uppnå drömmen.

Du behöver alltså inte vara lat om du fångas av dagdrömmen när något är tråkigt. Det kan istället vara den där kicken du behöver för att ta tag i din längtan och göra något konstruktivt.

Fantasi, Fjärilar, Svamp, Skog, Insekter

I naturen är det lätt att upptäcka så vackra bilder, att fantasin startar nästan av sig själv.  Ta vara på de momenten och unna dig en vacker dagdröm – det ska till och med vara bra för både intelligens och minne, säger ny forskning.

En önskedröm kan vara en nystart i ditt liv, inte en verklighetsflykt. Allt kommer an på hur vi utnyttjar våra önskningar och drömmar. Att vi tar tag i det vi vill rent praktiskt och ser hur vi kan gå vidare. Attraktionslagen med positiva energier gör tankens kraft till en mäktig hjälp, att uppnå vad man verkligen vill. Drömmarna låter oss veta vad vi verkligen vill.

Silverfärgad Pärlemor, Fjäril, Natur

Med ljus och mycket kärlek, från Laura