dofter,  Drömmar,  Magi,  solen

I väntan på hösten

Nu är det bråda tider. Hemma i växthus och odlingsland är mycket som måste göras. Örter och tomater ska skördas, rabatter ska rensas och vattnas mer än vanligt. Solen och värmen kräver sin tant som fixar inte bara vattning, utan även ta bort ogräs i ovanliga mängder. Blommor, Äng, Solljus, Sommar, Ljus

Vilda växter ska också plockas i mängder innan hösten kommer tillbaka. Känns som om jag varje sommar har en tro, att den stannar evigt och sedan får jag väldigt bråttom. Plocka, torka, frysa,sylta, safta, göra inläggningar och även färdiga rätter att frysa in. Till exempel mina älskade vinbladsdolmar blir godast så.

Än njuter vi av vackra sommarängar, men dagarna har börjat bli kortare, nätterna mörkare och kyligare. Snart blir det varma ylletröjor och tjocka filtar. Men även mer tid för tända ljus och hett örtte. Nu gör jag också alla mina  rökelseblandningar, som ska användas under den mörka tiden. Jag torkar bark, barr, löv, kottar och vissa bär för sig, men gör också färdiga blandningar.

Hintersee, Sjö, Berg, Natur, Landskap

Härliga bad i vackra insjöar eller himmelska sandstränder. Jag älskar att simma i både hav och sjöar och utnyttjar sommaren till fullo. Tidigare simmade jag alltid mellan 1 maj fram till 15 september men tidsspannen har “krympt”. Sen jag blev “tant” blir det ungefär från 20 maj fram till mitten – slutet av augusti – beroende på vädret.

Vad jag i år kommer att sakna mest är mina “simmande meditationer”, som jag gör istället för gående sådana. I år har det nästan blivit “flytande” meditation – där jag guppat runt som en kork i det varma vattnet. Det har varit så rogivande att bara låta tankarna segla förbi och inte tänka på någonting.

Vete, Fält, Solnedgång

Härligaste sommarhälsningar från Tant medial, Laura