ego,  Habita,  själen

Habita, vad är det egentligen?

I häxornas värld eller inom wicca kallas häxnamnet ibland en habita. Namnet du själv använder dig av, när du är häxa. Det kan vara något helt annat än ditt vanliga namn. Det kan finns de som använder ett namn för lite mörkare arbeten och ett annat för positiva göranden. Eller ett namn som beskriver dig som människa. Men det är ingen nödvändighet. Du kan använda ditt vanliga Laura, Johanna eller vad du är döpt till, om du så vill.

Kanske vill du uppträda under under ett annat namn eller annan skepnad ibland. En fågel som flyger över landgränser. En kund frågade  mig vad jag heter, egentligen. Jo då, jag heter Laura vad jag än gör, så som de flesta av oss medium, har jag inget extra häxnamn. Men känner man sig som någon annan, medan man till exempel spår eller håller seanser, då är det tillfälliga namnbytet ett fint sätt att bekräfta sin innersta känsla på.

I min familj har det varit så, att vi alltid har använt våra vanliga namn. De tre generationer kvinnor hos oss, som hållit på med spådom har varit Laura, Anna och Karolina – jag blev kallad som farmor. Lustigt nog är jag också mest lik henne, både med utseende, vanor och spådom. Själens likhet verkar gått i arv.

Vi vill nog alla gärna ibland vara någon annan för ett tag. Inte begränsas av några måsten, din “habita” kan vara mer rakt-på-sak och inte låta sig begränsas av något “så ska man vara”om du skulle vilja “odla” din egen andlighet.

Att vara häxa eller en tant medial är att följa naturens växlingar och månens faser. Din ande påverkas av luft och vatten, av jord och eld. Vi har nu gått genom Väduren som är ett eldtecken och kommer nu i Oxens stabila jordtecken den 20 april – passa på och känn skillnaden. Det kommer lite an på dig själv och ditt stjärntecken, när du känner dig mest hemma.

Med ljus och mycket kärlek från Laura