Drömmar,  healing,  Magi,  Måne

Nya vägar

Om ett par dagar kommer fullmånen och ger oss all chans i världen att lägga allt gammalt bakom oss. Det finns ett gammalt kinesiskt talesätt som säger “Jag drömde om tusen nya vägar …… Jag vaknade och fortsatte att gå den gamla.”  Tänk om vi skulle ta tiden runt fullmånen för att verkligen dumpa “gammalt skräp”. Vi kan inte göra saker ogjorda – men vi kan förlåta oss själva och gå vidare utan groll. Inte så lätt om någon sårat oss, men det går. Viktigt är att inte tänka tillbaka. Den “stenen” är kastad och hur vi än försöker eller polerar i tanken – gjort är gjort, så det gäller att kunna sluta älta och se ljuset i tunneln. Vänd dig  inte om. Rikta tanken ock blicken framåt.

Se daggen som gnistrar på bladen, som utströdda ädelstenar…. kanske ändrar du morgonpromenaden till en gående meditation. Andas djupa, lugna andetag, ta in allt det vackra du ser och låt tankarna flyga fritt. Hakar någon tanke sig fast, koncentrera dig på andningen och det vackra du ser. Ibland “mumlar” jag bara mitt favoritmantra “Dag för dag, på alla vis, blir/mår jag bättre och bättre”.

Mantrat har jag “knyckt” ur en bok av den franske healern Emile Coué, som verkade i Frankrike i början av 1900-talet. Han ska ha varit en mästare på att lära ut självsuggestion på ett enkelt sätt. “Dag för dag”-mantrat föreslår han, att man upprepar 20 ggr varje kväll när man ska sova. Helst att man säger det högt, inte bara tänker.

Andas in doften av lavendel och känn dig avslappnad. Lavendelmagi tar bort negativa energier och drar till sig positiva förändringar. Användes på medeltiden till och med av häxor för att driva bort djävulen själv. Doften sprider renhet och kärlek. Jag brukar använda torkad lavendel i rökelse tillsammans med vit salvia och ett par droppar eterisk lavendelolja i kroppslotionen efter duschen. 

Nya vägar går du allra bäst när du känner dig fantastisk. Du kan boosta din självkänsla med ditt kroppsspråk. Ta plats och gör dig stor istället för liten. Sträck på dig, upp med hakan och stå lite bredbent. Le och se den du pratar med i ögonen, Var närvarande och lyssna intresserat, låt inte tankarna kila iväg. Öppna gester med handflatorna uppåt uppfattas positivt, inga överdrivna gester, inte för mycket prat/babbel. Blir du nervös? Sträck på ryggen, axlarna tillbaka, armarna lätt framåt – powerpose! – och du är beredd att gå nya vägar med framgång.

Med lavendeldoftande hälsningar, ljus och kärlek från Laura