Blog

Ännu en nymåne…

Tiden går fort. Nu har vi redan mitten av mars och lördagen den trettonde en nymåne i fiskarnas tecken. Jag hade hoppats, att det fina vädret skulle hålla i sig, så att jag skulle kunna plantera under nymånen. En del frön går bra att så redan nu och några sägs vara perfekta att så just vid nymåne. Men så kom snön, så det får bli vid nästa nymåne. Det sägs att nymånens kraft är stor vad gäller växtlighet. Lite klurigt det där vad man ska så när, men frösådd ska vara perfekt. Då stannar kraften i jorden och fylls i fröna, dras inte uppåt som vid fullmåne.

De magiska ritualer vi utför ska alltid anpassas till vilken fas månen befinner sig i. Vid nymåne är tiden rätt att manifestera det som vi vill ska växa tillsammans med månen. Nymånen står ju för pånyttfödelse, nystart, tid att önska osv. Det är nu vi ska locka till oss någonting nytt. Det gäller pengar lika som jobb och kärlek. Skaffa en bra, ny vana eller börja ett nytt projekt. Om du skulle önska dig den stora kärleken, tänk på att du vid mån-ritualen inte ska be om en bestämd person, utan be om att kärleken ska komma till dig. Nymånen är en bra tid att komma till insikt, så akta på dina drömmar. Detta är drömmarnas tid, så mycket brukar komma fram under nymånen. Skriv gärna drömdagbok och om du inte har en drömfångare, häng upp en. Skriv i dagboken direkt när du vaknar på morgonen.

Jag ser iallafall framåt mot kommande nymåne. Det ser så trist ut med snön, att jag åtminstone vill piffa till det med massor av ljusmagi. Så vid den här nymånen kommer jag att tända 3 x 3 ljus . 3 st gröna, för hälsa, 3 st djup-rosa för bra relationer och 3 st silverljus för ekonomin. Jag kommer att bränna örtpulver över lågorna, lagerblad, kanel och en över silverljusen, oregano, basilika och ingefära över de gröna ljusen och ros, lavendel och apelsinskal över de djup-rosa. Mysig stämning i rummet och lugn musik är det som gäller för mig. Jag skriver mina önskningar på ett papper. Sedan läser jag dem högt. Affirmerar och tackar. Om du gör det, jobba med personliga uttryck och egna ord. Använd gärna symboler och lugn musik.

Med de bästa önskningar om sol från Laura.