Blog,  Drömmar,  Måne,  Universum

Superfullmåne

Den andra för i år, men just den här är väldigt speciell. Den här gången kommer den med en månförmörkelse i Skytten. Just månförmörkelsen påstås vara fyra gånger så stark som en vanlig fullmåne. Tänk också på att fullmånens hela kraft verkar ungefär +/- 3 dygn runt fullmånen, så du har tid att planera dina önskningar, böner och ritualer när det passar dig bäst. Vi behöver ju alla ibland lite fin vardagsmagi. Själv behöver jag det alldeles speciellt.

Hos oss har det varit vargarnas nätter. Jag har hört ylandet ett par dygn nu, men hoppas att det upphör om några dagar/nätter. Det har aldrig varit så intensivt, så det kanske beror på den här speciella fullmånen. Eller kanske är det en vargstam som slagit sig ner här, vi vet inte än. Tidigare har det mest varit vargar som dragit förbi, när ett revir i närheten delat sig. Vi har just stora förändringar i viltlivet här på grund av den stora skogsavverkningen som sker runt omkring. Ni som följer mig har väl inte kunnat missa, att jag bor mitt i skogen i den norra delen av Sverige. Norr börjar för mig norr om Dalälven, så har jag varit i Stockholm känns det speciellt när jag passerar bron över Dalälven riktning norr. Hjärtat gör ett litet glädjeskutt.

Men tillbaka till fullmånen och vardagsmagin. Jag utnyttjar alltid fullmånen och andra månfaser också för den delen, för att få in lite extra magi i mitt liv. Fullmånen är alldeles speciell, man märker redan i månens växande fas hur allt blir intensivare, för att “slå till” med all kraft under fullmånen. Nu är drömmarna som intensivast, så glöm inte den omtalade drömdagboken bredvid sängen. Skriv upp för att inte glömma. Har du drömt något speciellt, som du har svårt att tyda, ring mig gärna så reder vi ut betydelsen. Spells, böner, affirmationer är viktiga under fullmånen. Önska och affirmera framför lågan från ett vackert levande ljus. Nu är tiden den rätta att förlåta sig själv för “sina synder” och gå vidare med rak rygg. Ta inte med gammalt groll efter fullmånen. Skriv det på en lapp och bränn den. BORTA.

Man undrar och funderar över många ting under den vackra rostfärgade månen. Försök att alltid få tid att meditera under fullmånen. Slappna av och låt tankarna bara dra förbi, koncentrera dig på andningen eller på ett mantra som du rabblar. Har har du inte möjlighet att vara utomhus, sätt dig vid ett öppet fönster i månskenet. Ser du inte månen för molnen, sätt dig vid ett fönster där du vanligtvis brukar se månen. Du behöver inte krångla till det, utan kan sitta på en stol med fötterna på golvet. Det är mycket som inte blir av, för att man krånglar till det.

Själv har jag en bekännelse och ett heligt löfte till fullmånen i år. Sedan tonåren brukar jag alltid börja simma utomhus den 1 maj. Har sagt det förut, men nu är det allvar och sista gången. Aldrig mer något simmande i kalla månaden maj. Jag är så trött på att gå småförkyld genom våren. Någon gång måste man bli vuxen och vis. Bättre väldigt sent än aldrig, hehe.

Med “mångalna” hälsningar från din sierska LAURA