Blog,  Drömmar,  Förberedelse,  gåvor,  Magi,  önskan

Goda gåvor

Det är inte särskilt originellt med julgåvor som blommor, chokladaskar eller fina vinflaskor. Vill vi ge något originellare och roligare, då ska vi gömma något smakfullt, lyxigt i paketet. Helst hemlagat om vi har tid och kunskap. Att skänka en del av vår tid med tillverkningen, det brukar uppskattas. Jag samlar tex på fantastiska recept, för att alltid kunna överraska med någon godsak.

Tillverka själv de godaste chokladpraliner, chokladtryffel, du kan tänka dig. Ge bort dem i en pappersstrut av “guld” hopknuten med guldband eller ett fint snöre. Om du även bifogar receptet sprider du lite extra glädje och blir ihågkommen, om inte evigt, så tills sista chokladbiten är uppäten..

Har du inte tid för hemlagat? Då ska du kanske ge bort ditt allra bästa dessertrecept! Vackert skrivet på ett lyxigt papper. Förpacka det i en fin kartong med ingredienser och en tjusig form för tillagning. Ta gärna ett recept där vaniljstänger ingår, linda in allt i en vacker linnehandduk innan du förpackar. Doften vid öppnandet är himmelsk. Jag lovar.

En julklapp som brukar vara speciellt uppskattad är en förpackning grönt te, tillsammans med beskrivning av en japansk eller kinesisk teceremoni. Fint skrivet på vackert papper – kanske handgjort, finns bra instruktioner online. Vill du lyxa till det, lägger du teet med beskrivning i en stor fin tekopp. Jag brukar hitta helt fantastiska på second hand, så jag har ett helt litet lager hemma.

Att jag började samla på tekoppar hänger lite ihop med mitt intresse för ritualer med ljusmagi. Jag har säkert berättat, att jag stöper eller gör mina ljus själv. Örterna i mina teer är också egenodlade. På så vis kan jag kombinera örter precis för de ritualer jag behöver. Samma gäller rökelse. Om du själv är intresserad av ljusmagi vid dina önskningar, tänk på att du vinkar in röken mot dig när du sagt dina spell. Aldrig blåsa ut ljuslågan, för då kan det hända att du blåser bort din önskan. Det vill du inte.

Önskar en fin adventstid, sänder ljus ock kärlek. Din tant medial, Laura