ärkeängel,  Drömmar,  Magi,  Universum

Gabriel och Rafael

De båda ärkeänglarna Gabriel och Rafael har enligt svenska kalendern faktiskt namnsdag idag. Misstänker starkt att det är en ren tillfällighet, men jag såg det i kalendern i morse och tankarna fick vingar. Man kan inte låta bli att tänka på det som händer ute i världen.

Min favorit bland ärkeänglarna har nog alltid varit ärkeängeln Rafael. Han som kommer skinande i grönt och bringar förståelse mellan länder. Behövs just nu. Han verkar inom både traditionell och alternativ medicin och helar sjuka och kränkta. Kreativt skapande får vi också hjälp med av honom. Skrivkonst, musik, sång, teater och allt vackert i vår värld. Han stöder traditioner och är en healingens ängel.

Gabriel lyser i ett vitt sken och kommer med hopp inför framtiden, kärlek och optimism, även i svåra tider. Han är den som kommer med den vita fredsliljan. Kan också behövas tycker jag.

De sju viktigaste ärkeänglarna ger oss ljus och kärlek när vi som bäst behöver det. Var och en av dom har just sin speciella uppgift och förmedlar sitt budskap till oss människor.

Änglarna vill oss alltid gott och de finns där för oss alla. När livet känns svårt och hopplöst är det tid att be ärkeänglarna om hjälp att bära bördan. Det finns tider när bönen kanske är det enda som lugnar sinnet. Be när mörkret faller och stadens lampor slocknar. Ljuset kommer alltid tillbaka.

Med kärlek och ett ljus för fred från Laura, din tant medial.