meditera,  Spådom,  Tredje ögat

Det tredje ögat

är också det sjätte sinnet, vårt sjätte, ajna chakra, intuitionen som sägs öppna dörren till inre världar och högre medvetande. Det ligger mitt i pannan mellan ögonbrynen och är starkt kopplat till hypofysen och vår hjärna. Här hittar vi intuitionen, sinneskontroll och visdom. Det är härifrån vi kommer i kontakt med djupare nivåer av vårt medvetande.

Vårt intuitiva sinne har förbindelse med oändlig intuition Vi kan här få exakt den information vi behöver, just när det är nödvändigt. När vi lärt oss lita på intuitionens vägledning får vi ett bättre flöde i våra handlingar. När det tredje ögat är i balans kan vi bemästra det mesta.

Det tredje ögat utvecklar vi bäst, när vi mediterar regelbundet. Då får vi kontakt med vår inre kärna och slipper onödigt grubblande och ältande. När vi sluter ögonen och tittar uppåt mot punkten mellan ögonbrynen så stärker vi det sjätte chakrat. Att vi utökar vår medvetenhet och utvecklar intuitionen är viktiga mål i livet för att nå andlighet.

Du får bäst kontakt med ditt sjätte sinne om du skapar en lugn miljö runt omkring dig. Meditera, vara i naturen, läsa en trevlig bok – något behagligt som stillar dina sinnen. Om ditt sinne är stressat kan du tolka intuitionen fel och fatta fel beslut. Du kan till exempel träna upp din intuition med hjälp av tarotkort eller drömtydning. Med tiden blir du allt bättre på att slappna av och lyssna på ditt inre. Försök också att vara mer kreativ, det låter ditt sinne slappna av och du blir mer mottaglig.

Att stå stadigt med båda fötterna på jorden är viktigt för intuition och andligt arbeta. Jorda dig! Det tredje ögat utvecklas mest och bäst om du “öppnar upp” sakta, så du får en stabil grund. När du är jordad tillför du energi till hela kroppen och det är nödvändigt för att chakrasystemen ska vara i balans.

Andra saker att tänka på är lugn och medveten andning. Indigo är tredje ögats färg – använd blåa och lila färger i inredningen, och kanske på kläderna och/eller ha blåa eller lila kristaller. Eteriska oljor är bra för att öppna det tredje ögat. Doften av kamomill, sandelträ och myrra är fantastiska för sinnet. Likaså ätt äta blåbär, björnbär, auberginer och plommon. Lila är ordet.

Med ljus och kärlek från tant medial, LAURA.