Blog,  meditera

Bestäm dig!

Att göra något du tycker är roligt gör att livet blir fyllt med närvaro och mening. Så det är bättre att sluta gräma sig över det förflutna, som man ändå inte kan ändra på. Hur gärna man vill ,så går det inte. Tro mig, efter fyra äktenskap och olika yrken, vet jag det. Det går också åt väldiga mängder energi för att planera framtiden. Det verkliga livet är fyllt av så mycket. Familj, husdjur, vänner och bekanta, jobb, resor, hobby, sport….. Allt ska fungera och då är det lätt att fastna i planerandet. Man planerar och glömmer att vara närvarande NU, i det som händer runt omkring.

Slänger du i dig morgonjuicen på stående fot, medan du i tanken redan är på jobbet och kanske samtidigt skickar iväg barnen till skolan. Inte bra. Det där att vara medvetet närvarande är att inte vara alltför låst av alla måsten utan istället hitta ett “manöverutrymme”. Du förändrar det du kan och kämpar inte för att förändra allting på en gång. Allt har sin tid och det finns mycket att göra steg för steg.

Vi blir väldigt mycket effektivare om vi är närvarande i det vi gör. Vi kan bestämma hur vi förhåller oss till allt som sker runt omkring oss. Till framgång likaväl som motgång. När vi sitter i samtal, kan vi välja att koncentrera oss helt på vår samtalspartner istället för att tänka på hur vi själva verkar och vad vi ska svara. För det mesta är det viktigare att lyssna på riktigt innan man svarar. Det finns moment när det är viktigt att vara koncentrerad i nuet. Vi kan välja att vara närvarande eller frånvarande. Ibland avgör det allt.

Just detta med närvarande är så viktigt. När du till exempel ringer mig på linjen, ska du veta att jag är till 100 procent närvarande. Det behövs alltid vid medialt arbete, för att känna in rätt energier och eventuella kontakter från vägledare och andra, kanske från din egen ängel eller bortgången familjemedlem eller vän, som vakar över dig. Du bestämmer, när du ställer din fråga, vilka energier jag kommer att ta emot. Jag tyder de signaler och energier som kommer som svar på det du vill veta. Jag behöver samma närvaro, när jag lägger kort eller använder andra hjälpmedel.

För det mesta kommer svaret på din fråga rätt snabbt. Om du själv bestämmer dig för att vara koncentrerad, hjälper du till att få ett snabbt svar

Med närvarande hälsningar från LAURA, “tantmedial”