Blog,  känslor,  själen,  Tarotkort

Alla vet vad känslor är,

men att förklara känslan är svårare. Tror det var James Russel som skrev ungefär “Alla vet vi vad en känsla är – tills någon ber oss tala om hur vi känner”. Då blir det svårt att sätta ord på det som bubblar, kokar, svider eller gör ont inuti en. ´Känslan i betydelsen sinnesstämning kan ibland verkligen vara svår att tyda.

När jag läser tarotkort får jag också en känsla – då är det en förnimmelse, uppfattning, en aning eller förståelse som låter mig tyda korten. Om jag inte lägger för mig själv utan för dig, då är det dina energier som styr. Din känsla som visar sig.

Kärlek är väl en av de känslor som är lättast att definiera och känna in. Diktare, låtskrivare, författare världen över har hjälpt oss med det. En känsla med kraften av en “ångvält”, så stark är den. Man blir hänförd Det är inte bara en känsla utan också en drift. Passion, intimitet och tillgivenhet ryms allt i ordet kärlek, som också behöver vårdas och jobbas på för att stanna kvar. Ingen kärlek är evig utan att man jobbar på den. Tro mig.

Lycka, glädje och alla variationer, från nöjd till euforisk, går väl rätt bra att förklara. Glädje ger positiv känsla av tillfredsställelse och ser du en leende människa, då ser du någon som är glad. Och le alltid mot din egen spegelbild. Till slut har du “fejkat”dig till lite glädje.

Känslorna kommer och går. Ändras utav det som händer runt om oss, beroende på hur vi regerar. Ilska och vrede är för det mesta en reaktion när man känner sig orättvist behandlad och vill försvara sig. Rädsla ger känslan undvika, fly, stelna till och/eller söka hjälp. En iskall hand som kramar hjärtat sa någon.Sorg kan vara svårast att få grepp om, för det är väldigt personligt. Att beskriva den känslan är inte lätt för den uppträder så olika. Man gråter, drar sig undan, grubblar och skapar eftertanke. Det gör ont.

Känslorna är många, 9 grundkänslor säger man väl. Även förvåning, avsmak, avsky, förvåning, nyfikenhet och så skammen när man ställt till något. Jag får ihop lite fler Om jag själv hamnar i en riktig känslospiral som behöver redas ut – då lägger jag tarotkort. Mest det keltiska korset med 10 kort för att få med alla varför.

Med kärlek och ljus nu i mörka tider, från “tantmedial” Laura