Drömmar,  Magi,  ritual,  solen

Vårdagjämning

I går den 20 mars var den stora dagen. Om vi nu kallar den vårdagjämning, Alban Eiler “jordens ljus” eller Ostara, så är vårdagjämningen en härlig fest att fira. Nu har solen fullbordat sitt varv runt alla stjärntecken och börjar om på nytt. Som nyår en gång till, ger den ännu en nystart.

Vi säger farväl till vintern och välkomnar grönskan som snart kommer. Flyttfåglarna kommer tillbaka och överallt hörs fågelkvitter och fram till sommarsolståndet den 24 juni blir det 4 min. ljusare varje dag. En efterlängtad tid. Vi har fått nog av mörkret, även om det redan blivit bättre.

I folkmun räknar vi soluppgången när solens överkant tittar fram över horisonten och solnedgången när den sjunker ner under horisonten. Så tjänar vi till och med några minuter ljus. Solhungriga som vi nordbor är.

 

Än så länge njuter jag av dropparna, när snön smälter från träd och buskar. Något litet grönt skott påminner om det som skall komma. Gröna buskar och träd, sedan alla vackra och doftande vårblommor. Insekternas surrande.

Glöm inte att det är en fantastisk tid för böner, manifestationer, spell och ritualer.Elementet är luft och väderstreck öster. Alla former av ljusritualer är helt perfekta. Färgen på ljusen gröna eller gula. Även att använda rökelse och örter är perfekt. Timjan, salvia, citron, björk och många fler. Bra om örten är renande. Fortsätt gärna fram till nymånen den 1 april. Vill du ha tips på ritualer……ring mig gärna.

Med kärlek i massor och mycket vackert ljus, från Laura