Drömmar,  ego

Var lite “egotrippad”

Du orkar mer om du bygger upp ditt känsloförråd genom att göra allt som du njuter av. Hur många gånger i veckan gör du saker bara för dig själv? Allt som du njuter av ger starka positiva känslor som bygger upp ditt känsloförråd så att du orkar mer.

Se till att boka in tider i kalendern för saker du tycker om, träna, bastu, träffa vänner, musikafton eller läsa en bra bok. Försök hitta något som ger dig något. Meningsfulla upplevelser som fyller på ditt välmående och gör dig mer stresstålig.

Om vi kommit i kontakt med varandra tidigare, då vet du att jag ofta pratar om tankens kraft och om positiva energier. Negativa tankar kan hindra dig att ta itu med saker och till och med dra till sig negativa energier. Positiva tankar däremot drar till sig positiva energier. Skratta och le så ofta du kan – tänk på att leendet “smittar” inåt, så le varje gång du ser dig i spegeln. Du blir på bättre humör av ditt eget leende, även om det är “fejkat”. Man brukar ju säga “fejk it till you make it”.

Tyck om dig själv, även dina små fel och brister. De gör dig också till den du är. Ändra dina tankemönster, tänk mest på saker du vill ska hända och stryk ord som nej, inte, men och aldrig från dina tankar. Mota grubbel-tankarna när de försöker tränga sig på. Distrahera dig med något trevligt.

Två saker som till 100 procent höjer mitt humör och får mig att släppa tankarna på allt annat är att göra egna tvålar och att göra egna ljus som jag använder till magiska ritualer. I tvålarna använder jag alltid örter som fungerar bra vid reningsritualer. Antingen smulade, torkade för det de står för, liksom rosenblad och lavendel. Eller örtolja som stått minst 3 veckor för att örternas doft och verkningsfulla ämnen, ska komma helt till sin rätt.

Ljusen gör jag i olika färger, men alltid en färg i taget. Också med mycket örter och blomblad. Röda eller rosa ljus för kärlek eller vänskap. Gröna, det är för pengar och hälsa, medan mina blå betyder lugn och ro. Jag gör ljusen i burkar, så jag senare kan skruva på lock. då håller de sig rena och fräscha. Jag tycker det är så mysigt med levande ljus, att alltid några är tända.

Tänk på att även de enklaste ritualer, som att tända ett ljus och be en bön har en meditativ effekt och gör dig lugnare.

Med ljus och kärlek från LAURA