Drömmar,  Örter

Tid för örter ….

Tiden som ligger framför oss är helt underbar. Allt grönskar och vilda växter växer så det knakar. Nu börjar också örterna titta upp i rabatterna ute. Mest urkraft verkar det finnas i myntan. I växthuset har den kommit så långt på väg, att man kan skörda till te varje dag. De andra örterna behöver väl ett par veckor till även i växthuset.

Vad jag väntar mest på är dill, persilja, timjan, salvia och rosmarin. Dill sägs skydda din hälsa, psykisk och fysisk, plus att den får dig på benen igen. Förr hängde man en knippa dill över ingångsdörren för att skydda sig och familjen mot trolldom och fiender. Persiljan är förutom alla nyttigheter som vitaminer och antioxidanter även en magisk växt. Den sägs främja långt liv och skyddar mot gifter. En persiljekrans på huvudet sägs skydda mot olyckor.

Rosmarin ger dig ett klart huvud och bättre minne. Gör dig stark och bryter förbannelser. Blandat med havssalt ger det ett utomordentligt bra skydd mot dåliga energier. Ska vara en fantastisk ört för kärleksmagi – bränn en kvist i en ljuslåga – det värmer ett hjärta. Salvia är god i många maträtter. Den används också i magiskt arbete för att rena, vid healing, ökar visdom, ger skydd och harmoni. För mig är den ett måste vid spådom tillsammans med myskgräs.

Det finns massor av olika örter som passar i blandningar för olika ändamål. Så det blir en hel del experimenterande innan man hittat sina favoriter. Till mat liksom till magi. Det är mycket som ska passa. Smaken naturligtvis i matlagningen, Doften är nog lika viktig vid både matlagning och magi. Att hitta rätt teblandning är en konst. Där kan man blanda och mixa länge innan man hittar rätt. Kombinationer av färska och torkade örter och kryddor ger oväntade smaksensationer. För mig är det nästan en hobby. Roligt och njutningsfullt.

Vid magiska ritualer är nog känslan och vad man tror på det viktigaste. Även om doften också är viktig för mig. Som exempel brukar jag ofta blanda myskgräs i min rökelse för att jag älskar den lite sötaktiga doften. Dessutom ska myskgräset förstärka kontakter och förbättra möjligheten att “se” vid spådom.

Med magiska örthälsningar från din sierska Laura