Drömmar,  Magi,  skog,  skymning

Skogsmagi

Ibland känns det verkligen som om skogen vore befolkad av alla möjliga väsen. Ett mer magiskt än det andra. Skogsandar, dessa övernaturliga väsen som bor i skogen.Bland andra skogsalver, skogsrån, dryader och fauner. Så ett par troll och tomtar, näcken, vättar och vittror.

Fe, Älva, Kvinna, Figur, Vinge, Fantasi

Älvor som dansar i skymningen eller vackra svampar som finns lite här och var. Dessa övernaturliga väsen som bor i skogen är skogsalver, skogsrån, dryader och fauner, så ett och annat troll och näcken.

Skogsrået eller Skogsfrun är skogens drottning . Så vacker att hon lockar alla på villovägar. Det gäller att vara försiktig. Hennes far är Bergakungen som bor i Trollberget som är fullt med guld och ädelstenar. Där kan du bli bergtagen om du inte passar dig! Jag älskar sagor, men vem vet…….

Fe, Troll, Mytisk Varelse, Bakgrund

Kanske är det en liten fe vi ser uppe i ett träd? Någon jag alltid velat se är Näcken. Denne stilige man som sitter naken i bäcken och spelar fiol. Det sägs att han förtrollar människan med sin underbara musik så de drunknar. Men man behöver ju inte gå så nära, hehe.

Eller kanske kommer en vacker trollkvinna med Fenrisulven. Han är en del av den nordiska mytologin och levde med asagudarna. Men i en sagornas skog kan han dyka upp. Farlig, farlig… Låt oss fantisera nu över midsommartiden.

Med ljus och kärlek från skogens magiska, mystiska värld! Från Laura