Drömmar,  färger,  känslor,  önskan

Tanten i trolltorpet

Det är jag det – tant medial på torpet. Ännu en röd liten stuga med vita knutar. Drömmen är en lila stuga med gröna knutar och grästak med ängsblommor!

Stuga, Hus, Röd Stuga, Torp, Gammalt Hus

Det är helt underbart att bo i en liten stuga mitt i skogen. Särskilt när man kallar sig själv häxa och följer månfaser och naturens gång. Häromkring hittar jag alla vilda och “tama” växter jag behöver för ritualer och trolldom. De tama, dvs odlade, finns i ett litet växthus eller i rabatterna runt omkring.

Har försökt att få min man att gå med på ett hus utan gräsmatta och i stället låta allt växa fritt. Det blev ett absolut nej, så jag jobbar på saken och återkommer när midsommarnattens ritualer och tankens starka kraft verkat. Äntligen ett riktigt testprojekt, hehe.

 

Hittade en bild från farmors tid – med midsommarstång och allt. Kom att tänka på alla ritualer och manifestationer jag ska hålla på med i morgon på midsommarafton. En dag som gjord för ritualer och trolldom. Väggarna mellan världarna är så tunna som aldrig annars.

Här blir det ingen midsommarstång, men massor av spådom, trolldom och seans vid mitt trebenta albord. Al är tillsammans med björk, tall och en mina favorit träslag när det gäller all form av spådom. Al står för stabilitet, välstånd och andlighet. Solträd. Björken är nystart, hälsa och rening – tänk på björk- kvasten i bastun. Tall är healing, mod, pengar, kreativitet – renar allt och alla och håller dåliga energier borta. En tar också bort negativitet och skyddar, tur och rättvisa. Väl det äldsta trädet som användes för trolldom i fornnordisk folktro.

 

Tarot, Kort, Magi, Förmögenhet

Med ljus och kärlek från tant medial i torpet