känslor,  Magi,  önskan,  solen

Stekande sol

Hjälp! Det är söndag, gudinnan Sols egen dag, och även solens dag, den där himlakroppen, som just nu försöker steka mig levande. Har gömt mig i skuggan under ett träd, men jag lider! Lämnade arbetsrummet för skrivbordet står vid fönstret, norrfönster!, men hettan är redan mer än jag gillar. Ska möblera om – flytta skrivbordet till rummet bredvid – fönster mot öster – där kommer solen sent på em.

Längtar redan efter solnedgången, men just nu far Sol, vår asynja i den nordiska mytologin, i sin vagn över himlen och låter ljuset stråla så det känns som hon vill glöda mig, hehe.  Men lika skön och vacker som sin bror Måne. Honom gillar jag bättre.

Sol och Måne var så vackra och fagra att gudarna och gudinnorna beslutade att syskonen skulle synas på himlavalvet. Sol körde vagnen solen färdas i och som drogs av hästarna Arvaker och Alsvider. Vagnen är skapad av gnistor från eldens rike för att lysa upp himlen. Varmt blir det också, grrrr.

Gratis bilder av Kvinna

Brukar vara glad som kvinnan på bilden när solen kommer, med nu är det för mycket av det goda. men man får väl vara tacksam ändå. Solen, en av huvudstjärnorna i vårt solsystem, är grunden till allt liv på jorden, den får oss att må bra, för det mesta, och gör oss glada.

Solteknet är en vanlig symbol som ristats in på runstenar. Sol eller Sunna [Solen] hittar du bland runorna som bär på mångtusenårig visdom och magi. Här betyder soltecknet framgång och att lyckans tid är kommen. Jag la just runor för mig själv, en “väderstrecksläggning”, dvs med 4 runor. Däribland fick jag upp runan Sol – så jag får väl förlika mig med värmen idag.

Solnedgång, Sol, Himmel, Moln, Orange

Med glödheta hälsningar, ljus och kärlek, från solgudinnans “offer” Laura