Blog,  meditera,  själen

Tankar vid ett skogstjärn

Kanske kan man kalla det meditation…… Jag älskar tystnaden och stillheten när jag sitter ensam vid ett skogstjärn. Som tur är har jag bara 2 km löptur från husdörren till ett perfekt litet tjärn. Som gjort för att sitta och bara vara. Själen mår bra av stillhet – det hjälper oss att hitta tillbaka till oss själva, när tiderna är stressiga. Om det så bara är för en liten stund så kan ett sådant litet break ge kraft för flera timmar.

Naturligtvis skönt när solen skiner, men jag har inget emot ett lätt duggregn heller. Jag tycker det är skönast att sätta mig direkt i gräset eller på en stubbe med fötterna i gräset, barfota, så jag känner mig riktigt “jordad” och stabil. Sitter jag i gräset får det bli en halv lotusställng, avslappnad och rak i ryggen. När du känner dig så där riktigt avslappnad tar du några långa, djupa andetag och fortsätter så utan mantran eller böner. Låt tankarna bara flyta omkring, ta tag i andningen igen om tankarna börjar driva bort,

Så enkelt är det att meditera. Låter det som. Men det brukar dröja ett bra tag innan man kommer in i själva mediterandet och inte låter sig avlänkas. Är du hemma finns det massor av vägledd meditation att ladda ner, gratis eller för en billig penning. Det finns mycket att välja på.

När träden speglar sig i mitt skogstjärn känns det som om tiden står stilla. Djurlivet är rikt vid mitt tjärn, en and eller eller groda brukar dyka upp helt lugnt och fredligt. När du väl kommit in i att meditera kommer du att njuta av stillheten och bara njuta av att ta in det som händer runt omkring dig.

Stillheten är härlig. Man kan inte “ha flera bollar i luften jämt”. Både hjärnan och själen behöver tid att slappna av. Allt detta med “multitasking” och alltid vara steget före i tanken, det är inte bra för oss. Det är här och nu som gäller.

Meditativa hälsningar, ljus och kärlek, från tant medial, LAURA