Blog,  Drömmar,  Magi,  Vatten

Magi vid vattnet

Eller kanske bättre vattnets magi och mirakel. Kristallomanti det är benämningen på konsten att spå i en speglande yta. Mantik är det grekiska ordet för spådom. Keromanti blir det när du häller smält vax i vattnet och tyder det. Keros = vax. Så har vi Kiromanti, konsten att spå i händer – Katoptromanti, konsten att spå i en spegel. Katoptron= spegel. Nekromanti, konsten att framkalla andar. Nekro = död. Så finns det ett par till, men detta är de viktigaste, som alla tar mycket lång tid att lära sig.

Själv spår jag gärna i vatten vid vindstilla, stjärnklara nätter, när det är lättast att tyda speglingarna. Ni som ringer ibland vet att jag gärna använder min kristallkula vid skymning och fram till gryning. För några år sen läste jag om den kände franske astrologen, filosofen och läkaren Nostradamus[1503 – 1566], som också var spåman. Han brukade skriva profetior som publicerades. Han spådde gärna i en mycket välputsad kopparskål, fylld med klart vatten. Något som jag också tycker fungerar fint.

Du hittar sällan en sierska, spådam eller -man, som använder samma metod. För det mesta är det ett mix av det som gett bäst resultat under åren som används. Även om många av oss medium eller sierskor använder våra Tarotkort, är det ofta i kombination med andra metoder. Jag brukar försöka hitta den bästa kombinationen med den intuition jag har när kunden frågar. Ofta kort – örter – ljus – kristall och/eller vatten.

Det händer ibland att en kund blir upprörd, när kortet eller speglingen inte ger det önskade svaret. Eller att det kommer upp ett negativt kort. Varför kan man inte se det som ett tecken, att man kanske ska se över sin situation eller kanske ompröva ett beslut. Det är alltid du själv, som tar det slutliga beslutet för dig själv. Ofta kommer själen med en viskning om rätt väg. Det är det vi kallar intuitionen. Ofta vet du redan SJÄLV…

När du ringer, vill du få veta vad jag känner, ser, får upp i kort eller spåkulor. Kanske får jag ett meddelande av en andlig vägledare eller till och med en ängel. Då går det inte att säga det du kanske vill höra. Inte om det är fel. Om jag lyssnar på en vädertjänst, så får jag veta hur vädret ska bli. Ingen som säger att solen ska skina, när ett oväder är på ingående. Bra att veta om man behöver paraply. Men vindarna kan vända, så är det även hos oss. Korten eller kulan ger svar efter situationen just nu. Det som ser ut att hända.

Med spegelblanka hälsningar, ljus och kärlek, från Laura, tant medial