Drömmar,  kortlek,  Tarotkort

Spå i vanliga spelkort

Ibland när jag lägger kort för mig själv lite snabbt, byter jag tarotkorten mot en vanlig spelkortlek. Svaren blir inte lika precisa, men ändå rätt okej.  Då byter jag ut stavarna mot klöver, mynten mot ruter, bägarna mot hjärter och svärden mot spader. Prinsessorna och den stora Arkanan faller helt bort.

 

Kortspel, Spel, Kort, Svart, Vit, Ess

Jag är rätt flink med kortlekar över huvud taget, hehe. Till min mors stora förargelse började morfar lära mig spela poker när jag var i 5-års åldern. Det blev en riktig familjeskandal, men jag tyckte det var jättekul. Stackars morfar visste väl inte vad han skulle ta sig till med “ungen” när han var tvungen sitta barnvakt. Min fördel blev känslan för korten, om det nu är vanliga spelkort eller tarot, orakel eller änglakort.

I den vanliga kortleken är det då klöver som är eldkraft och representerar jobb. Ruter är den stabila jordkraften med pengar och det materiella, medan hjärter naturligtvis är vattenkraften med känslor och kärlek. Spader är luftens kraft med jaget, det mentala och hälsan.

Läsa, Strumpor, Kaffe, Morgon, Kvinna

Rätt mysigt när man sitter där med en bok på kvällen, att snabbt kolla vad korten säger. Särskilt om nån fråga “gnager”. Med den vanliga kortleken är det vardagshändelser som gäller.

Siffrorna visar alltid på grundhändelser, som exempelvis ess/1 på en ny fas. en nystart medan 3 visar på vägledning och lösning. Har du turen att få nr 6 är det riktigt bra – belåtenhet, motivation och gemenskap. 9 är hoppets siffra – inspiration och förverkligande, medan 10 är slutmålet och framgången.  Du kan snabbt få fram det på internet – googla på lägga patiens med kortlek.

Ansikte, Topper, Spelar Kort, Tur, Poker

Ljus, kärlek och fantastiska kort, önskar Laura